x

Ed Sheeran må vige hitlistetoppen for veteran og indieband

Ed Sheeran må vige hitlistetoppen for veteran og indieband

Det er onsdag og dermed tid til offentliggørelsen af de officielle danske hitlister for uge 37. Ed Sheerans “Divide” har befundet sig på den officielle albumhitliste i nu 28 uger, heraf 24 i toppen. For nylig, efter koncerten i Parken, skubbede Volbeats “Seal the Deal & Let’s Boogie” ham dog af førstepladsen. I denne uge sker der dog noget nyt i albumland, og den berømte brite må atter vige pladsen.

På førstepladsen finder vi i denne uge en nyhed, Sebastians album "Sange til drømmescenariet". Det er hans 30. studiealbum siden albumdebuten i 1971 med "The Goddess". "Sange til drømmescenariet" er ifølge Sebastians pladeselskab "en musikalsk og indholdsrig rejse i fantasien. Og det med mange lag. Et album, der både afsøger det enkle og det svære i livet. Hvornår er noget drøm, og hvornår er det virkeligt?" Albummets tekstunivers tager da også fat om både humor og alvor, og musikalsk bevæger vi os fra det helt minimale ukulele-arrangement i "Baglæns optimist" til det storladne musikalske arrangement på "Planet væk". Ifølge Ekstra Bladet er det første gang i 30 år, at Sebatian topper den danske hitliste.

På andenpladsen møder vi ligeledes for første gang på hitlisten et sovende bæst i form af The Nationals nye album “Sleep Well Beast”. En herlighed, som ramte hylderne i starten af september og som endnu en gang overbeviser om bandets evige flair for molbaserede og inderlige kærlighedssange. Albummet er blevet strøet med nænsomme om end effektive elektroniske detaljer i hjørnerne, og hele albummets udtryk er uhyre nuanceret.

Højeste nyhed er således Sebastian, mens den tredje og sidste nyhed i top 40 er Neils Youngs “Hitchhiker”, der går ind som nummer 26.

Tracklisten placerer Justin Biebers & Bloodpops "Friends" på førstepladsen, Basim feat. Gili med “Comme Ci Comme Ça” på andenpladsen og, som en nyhed på tracklisten, Sam Smiths “Too Good at Goodbyes” på tredjepladsen.

Fire andre nyheder har sneget sig ind i denne uge, nemlig Zayn feat. Sias “Dusk till Dawn” som nummer 18, Sleimans “Sicario” som nummer 19, Pretty feat. Nodes “Habibti” som nummer 28 og slutteligt Maroon 5 feat. SZAs “What Lovers Do” som nummer 40 på listen

Se alle ugens danske hitlister her.

Lyt til Sebastians "Baglæns Optimist" herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA