Videopremiere: Intens ny video fra Get Your Gun

Videopremiere: Intens ny video fra Get Your Gun

Nu er den første single og tilhørende musikvideo fra Get Your Guns kommende album ”Doubt Is My Rope Back To You” endelig ude. De nordjyske brødre Simon og Andreas Westmark er stærkt tilbage efter deres debutalbum ”The Worrying Kind” fra 2014. Med førstesinglen ”You’re Nothing” og hele setuppet bag viser rockbrødrene en ny musikalsk side, en stil de selv tvivlede meget på til at begynde med. 

”Da vi startede ud med at skrive vores nye album ”Doubt Is My Rope Back To You”, eksperimenterede jeg med synthesizere, og et bassriff opstod. Jeg fik med det samme et indre billede af en hest, der galoperer i slowmotion, og jeg tænkte ”Det lyder fedt, men synthesizer fungerer ikke i Get Your Gun”, fortæller Andreas Westmark.

Men det slog ikke bandet ud. Ivrig efter at få tæmmet idéen satte Andreas Westmark sig ned med nummeret, og efterhånden som sangen begyndte at vise sit ansigt, og ordene så småt faldt på plads, var det, som om det pegede i en retning, han altid havde ønsket at gå, men ikke haft modet til.  

gallery_large

'You’re Nothing' er blevet min favorit på det nye album. Den har været med til at sprænge vores egen opfattelse af, hvad vi kan og ikke kan i en sang, samtidig med at den bevarer, hvad jeg føler er vores musikalske DNA. Jeg elsker, at bas-ostinatet bliver ved gennem hele sangen, mens akkordskiftene og arrangementets forskellige kulører ændrer, hvordan bassen høres og opleves. Og når guitartemaet tordner frem, har sangen løftet sig op fra en mørk, fugtig kælder til at stå på taget og kigge ud på en nattehimmel oplyst af fyrværkeri. Og ja, det er en kærlighedssang – om en æstetikers død”, beretter Andreas Westmark ivrigt.

Videoen er lavet i samarbejde med videokunstner Dukkefar og bandets gode ven Jonas Bang, som de tidligere har samarbejdet med. Sangen handler om et eksistentielt valg, og Andreas Westmark havde et ønske om at portrættere det med en blanding af symboler og ting fra virkeligheden. Ikke på en formanende facon, men med åbne og smukke billeder. 

Rockbrødrene er ikke bare klar med et nyt album, men også med en ny Europaturné. Indtil videre har de planlagt 12 shows, hvoraf tre af dem kommer til at være på dansk jord. Get Your Gun kan således opleves den 23. november på Radar i Aarhus, den 24. november i Studenterhuset Aalborg og den 25. november på Loppen i København. 

Albummet "Doubt Is My Rope Back To You” udkommer 13. oktober.

Se den nye video her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA