x

Vandt du P3 Guld-billetter?

Vandt du P3 Guld-billetter?

Det store prisuddelingsshow P3 Guld finder sted i Radiohuset fredag den 11. januar klokken 21.00. En lang række spændende danske navne dyster om en række prestigefyldte priser, hvor hovedpræmien, P3 Prisen, består af hele 100.000 kroner og som sådan er Danmarks største musikpris. Og naturligvis er der masser af livemusik i løbet af showet – og al musik er 100 procent live, understreger DR. Og du kunne være den heldige, der vinder to billetter til showet. Spørgsmålet følger nedenfor, men først lidt mere om P3 Guld.

De optrædende er The Storm, Isam B, Burhan G, Turboweekend, Suspekt, Ataf, Ida Corr, Figurines, The Raveonettes og JaConfetti.

Bag The Storm gemmer sig Pernille Rosendahl fra hedengangne Swan Lee og den tidligere bassist i Mew, Johan Wohlert. For første gang kan den danske befolkning høre, hvad konstellationen har rodet med i øvelokalet, når der er urpremiere på deres live fra Radiohusets Koncertsal.

Det er syvende gang, at P3 Guld giver et bud på lyden af fremtidens danske musik, og i tidens løb har awardshowet været karrierekatalysator for et væld af bands og solister. De tidligere prisvindere tæller (i vilkårlig rækkefølge) Baby Woodrose, Saybia, Swan Lee, Peter Sommer, Tina Dickow og Mikael Simpson.

Og nu er turen så kommet til morgendagens stjerner. Nye navne som Dúné, Figurines, Suspekt og Ane Trolle er i år blandt P3’s bud på kunstnere, der i fremtiden vil levere lydsporet til danskernes hverdag. De er alle nomineret til P3 Prisen, der ud over æren og statuetten som sagt består af 100.000 kroner.

Et vigtigt aspekt ved P3 Guld er, at både nomineringerne og vinderudvælgelse foretages af P3 på et musikfagligt grundlag. Kriteriet er helt overordnet, at musikken skal have et højt niveau inden for sin genre.

Vært ved showet er Peter Palshøj. Det er i øvrigt sidste gang, Radiohuset lægger lokale til showet, der i de kommende år vil finde sted i DR-Byen.


De nominerede til P3 Guld er som følger – med lidt om hver pris med P3’s egne ord:

P3 Prisen
P3's fornemste pris gives til en solist eller et band, som har imponeret, og som meget vel kan blive dansk musiks næste store stjerne. Derfor giver P3, ud over æren og statuetten, en helt særlig påskønnelse i form af 100.000 kr. P3 Prisen er således Danmarks største rytmiske musikpris.

Dúné
Figurines
Suspekt
Ane Trolle

P3 Kunstneren
P3's hyldest til de største og stærkeste i danske musik. Går til en solist eller et band, som gentagne gange har taget både P3 og Danmark med storm. Og som har gjort det igen i det forløbne års tid.

Tina Dickow
Magtens Korridorer
Nephew
The Raveonettes
Jens Unmack

P3 Gennembruddet
Prisen, der stiller skarpt på de nye stjerner, som netop nu fylder øregangene, æteren og tv-skærmene med deres første store hit.

Alphabeat
BliGlad
Trentemøller
Volbeat

P3 Talentet
P3's forventningsfulde skub til dem, der forhåbentlig har taget de første skridt i en lang og spændende karriere. Og som meget vel kan give os næste års kæmpehit.

Choir Of Young Believers
The Floor Is Made Of Lava
JaConfetti
Jøden
Kissaway Trail
Liv Lykke
Turboweekend

P3 Lytterhittet
P3-lytternes suveræne favorit, udvalgt blandt de højest placerede danske numre på hitlisterne. Afgøres ved lytterafstemning mellem følgende nominerede:

Alphabeat: 10.000 Nights Of Thunder
Burhan G: Who Is He?
Dúné: Bloodlines
Ida Corr: Let Me Think About It
KNA Connected: Fibs (Løgn Og Latin)
Magtens Korridorer: Pandora
Natasja: Ildebrand I Byen
Nephew feat. Timbaland: The Way I Are
Private: My Secret Lover
Tina Dickow: On The Run
Torrpedorr: Lommen Fuld Af Guld
Trentemøller: Moan
Turboweekend: Into You
Volbeat: A Garden’s Tale

Som sagt kunne du være heldig at vinde to billetter til P3 Guld. Alt, du skal gøre, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Saybia.

Den heldige vinder, der har fået direkte besked, er som følger. Tillykke!
Louise Rosendahl
2920 Charlottenlund

Har du ikke vundet eller på anden vis fået fat i en billet til det udsolgte show, kan du i øvrigt høre det live på P3 og på DR2, altså fredag den 11. januar fra klokken 21.

P3 Gulds hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA