x

Morrissey i Chris de Burghs fodspor?

Morrissey i Chris de Burghs fodspor?

Den tidligere The Smiths-frontmands management-selskab afventer ifølge gigwise.com for tiden en beslutning fra Irans kulturministerium. En beslutning om, hvorvidt musikeren får lov at optræde i landet. Morrissey har nemlig planlagt en længere turné i Mellemøsten til sommer, hvor han håber at kunne lægge vejen forbi Irans hovedstad, Teheran.

Ydermere håber Morrissey at kunne lokke en af sine personlige helte, den arabiske pop-sanger Kazem al-Sahir, til at gøre ham selskab på scenen. Om tilladelsen bliver givet eller ej, er dog yderst usikkert, eftersom vestlige pop-tekster såvel som hiphop-musik er ulovligt i Iran.

Morrissey lader sig dog ikke stoppe og insisterer på sin Mellemøsten-turné. Hans manager, Merck Mercuriadis, har udtalt:

”Det er en kæmpe prioritet for os. På den ene eller den anden måde skal vi nok turnere i Mellemøsten – steder som Jerusalem og Beirut. Og vi håber at kunne spille i Iran”

Hvis det lykkes for Morrissey og hans management-selskab at få tilladelsen igennem, kommer han til at følge i Chris de Burghs fodspor. De Burgh skal til sommer spille i Iran sammen med den iranske gruppe Arian og vil dermed blive den første vestlige musiker, der har fået lov til at optræde i landet i 29 år.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA