x

Afenginn undervejs med nyt album

Afenginn undervejs med nyt album

Det danske orkester Afenginn er på vej med nyt album og er i foråret 2008 koncertaktuelle på By:Larm i Norge og, som GAFFA i går kunne berette, på SXSW i USA.

Afenginn spiller 12.-15. marts på SXSW i Austin, Texas, hvor også R.E.M. har meldt deres ankomst. Orkestret varmer op med showcases på Spot-festivalens storebror, By:Larm i Oslo den 21.-23. februar. I øjeblikket er det DMA-belønnede orkester i studiet for at indspille deres tredje fuldlængdealbum under titlen "Reptilica Polaris" – med mandskor og stort messingensemble.

SXSW (South by South West) i Austin, Texas er en af USA's største musikbegivenheder, og Afenginns koncerter bliver en del af 1500 koncerter fordelt på 60-70 spillesteder over fire dage i marts. SXSW er et årligt mødested for den internationale musikbranche og ud over det gigantiske koncertprogram foregår der seminarer, debatter og taler af eksempelvis Pete Townshend fra The Who.

Af danske bands, der tidligere har deltaget på SXSW, kan nævnes The Raveonettes, Junior Senior med flere, ligesom norske Thomas Dybdahl har været omkring festivalen.

"Reptilica Polaris" bliver titlen på Afenginns tredje album og er et ambitiøst projekt, der blandt andet er tildelt støtte fra Kunstrådets pladeproduktionspulje. Udover Afenginns fem faste medlemmer vil man kunne høre messingblæsere fra Radiosymfoniorkestret og Det Kongelige Kapel sammen med blæsere fra orkestre som BugPowder og andre konstellationer fra jazzmiljøet. Herresangere fra førende vokalensembler synger voldsomme og humoristisk udsyrede tekster, skrevet af finnen Timo Haapaniemi.

Pladen udkommer i maj 2008 og efterfølges af en koncertturné med hele holdet af gæstemusikere i efteråret 2008.

Besøg gruppens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA