x

Snöleoparden udsender debutalbum

Snöleoparden udsender debutalbum

Den århusianske eksperimenterende musiker Jonas Stampe, alias Snöleoparden, udsender 3. marts sin selvbetitlede debutplade, som således bliver den første ikke-elektroniske udgivelse fra det københavnske selskab Rump.

Musikalsk spænder pladen vidt; fra psykedelisk folk og verdensmusik til minimalistiske xylofonstykker, og indeholder foruden eget materiale en coverversion af Sebastians "Hodja Fra Pjort" fra filmen af samme navn. Snöleoparden har hovedsageligt brugt hjemmelavede instrumenter som xylofoner og fløjter samt gammeldags spolebåndoptagere og guitarpedaler til indspilningerne af pladen. De hypnotiske rytmer er håndspillede og kun i et enkelt tilfælde "’Trance") baseret på båndsløjfer.

Der knytter sig også små historier til de fleste numre, eksempelvis "Dreng", som er lavet sammen med en 6-årig tiggerdreng fra byen Sadikeabad i Pakistan, eller "Hodja Fra Pjort", hvor stemmerne er optaget i en århusiansk børnehave, og instrumenterne er optaget i musiklokalet på en folkeskole.

Snöleoparden har trods sin forholdsvis unge alder et imponerende musikalsk cv og har spillet med en række eksperimenterende danske bands.

I ’98 tilbragte Stampe et år i Indien som sitar-elev hos legenden Ravi Shankar, og i ’99 turnerede han med Ravi Shankars live-band i England. Han har desuden, motiveret af interessen for verdensmusik, foretaget rejser i blandt andet Marokko og Pakistan.
Siden 2000 har Jonas Stampe spillet guitar i det danske indietronica-band Mofus, guitar og sitar med cyber-jazz bandet Badun og har iøvrigt fungeret som studiemusiker på adskillige udgivelser med forskellige kunstnere som Barun Kumar Pal, The Broken Beats, Puddu Varano, Grassskirt, Antophones, Glen Scott, Vektormusik og Karsten Pflum. Live optræder Snöleoparden ofte i konstellation med trommeslageren Henning Frimann.

Der er releasefester for den nye plade 23. februar på Global i København N og den 28. februar på Musikcaféen i Århus.

Besøg Snöleopardens MySpace-profil


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA