x

A Colossal Weekend offentliggør GY!BE som hovednavn

A Colossal Weekend offentliggør GY!BE som hovednavn

Det er tredje gang, at Store Vega slår dørene op for en weekend i den mørke, progressive og eksperimenterende musiks tegn til festivalen A Colossal Weekend på Store Vega. I 2015 og 2016 strakte weekenden sig over fredag og lørdag, men i 2018 tages søndagen også i brug. Nu er minifestivalen også klar med det første hovednavn: Goodspeed You! Black Emperor. Herligheden går ned 13.-15. april 2018.

Post-rock-ikonerne Godspeed You! Black Emperor blev dannet i Montreal, Quebec i 1994 og turnerede indtil 2003, hvor bandet erklærede pause på ubestemt tid, og flere medlemmer helligede sig bandet Thee Silver Mt. Zion. Gruppen returnerede i 2010 på All Tomorrow's Parties festivalen i England og fulgte op med det anmelderroste værk "Allelujah! Don't Bend! Ascend!" i 2012, som GAFFA anmelder Pelle Sonne Lohmann gav fem stjerner med følgende overskrift: "Postrock-heltene er tilbage, og det er kun for det bedste.”

Med genskabelsen af bandet oplevede deres instrumentale og atmosfæriske rock et decideret boost, og en ellers næsten glemt genre viste sig at være både levende og interessant.

Lyt til nummeret "Storm" herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA