x

Nyt dansk pladeselskab

Nyt dansk pladeselskab

Sublime Exile Recordings er navnet på et nyt dansk pladeselskab, som vil satse på ny dansk rock. Selskabet er startet af de to herboende svenskere Lasse de Flon og Magnus Groth, som har mange års erfaring i musikbranchen i både Sverige, Norge og Danmark som hhv. pladeselskabschef og tekniker for bl.a. Sort Sol.

Sublime Exile Recordings har indgået et samarbejde med distributøren Playground, som giver mulighed for at markedsføre selskabets udgivelser i det meste af Norden. Indtil videre har selskabet planlagt tre udgivelser i 2002, nemlig med Pleasure Machine, Kira And The Kindred Spirits og Racing Ape.

Pleasure Machine spiller både iørefaldende og kantet rock med referencer til store rockkoryfæer og udgiver sit debutalbum til april.

Kira And The Kindred Spirits er centreret omkring sangerinden og guitaristen Kira Skov - ikke at forveksle med stripperen Kira Eggers. Hun er en spinkel kvinde med en stor stemme, og bandet spiller rock med beskidte bluesfraseringer - af nogle sammenlignet med PJ Harvey og Fiona Apple. Bandet udgiver sit debutalbum til maj.

Racing Ape spiller melodisk rock og består af medlemmer fra de nu opløste grupper Snuff Cameramen og Bullet. De debuterede live på sidste års Roskilde Festival - ikke et dårligt sted at starte - og spillede også på efterårets 100% Pure Rock-turné med Dear og Garbo. Udgivelsestidspunktet for Racing Apes debutalbum er endnu ikke helt fastlagt.

Alle de tre bands kan opleves ved en koncert på Loppen på Christiania d. 20. marts, og Racing Ape spiller desuden på Vega i København d. 14. marts.

Læs mere på selskabets hjemmeside.

Sublime Exiles hjemmeside

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA