Depeche Mode laver drømmende elektro-udgave af Bowies ”Heroes”

Depeche Mode laver drømmende elektro-udgave af Bowies ”Heroes”

Den 23. september var det 40 år siden, David Bowie udgav singlen ”Heroes” fra albummet af samme navn. I den anledning har Depeche Mode lavet et cover af den ikoniske sang.

Depeche Mode-frontmand Dave Gahan har ofte givet udtryk for stor beundring for David Bowie og hans musik: ”David Bowie var en, jeg kunne forstå, hvor jeg kunne føle mig som en del af hans verden, når jeg følte mig fremmedgjort.”

Særligt "Heroes" har været en vigtig sang for Gahan, og bandet har tit haft den med på tour. På deres igangværende ”Spirit”-tour har den været mere eller mindre fast inventar på trioens sætliste.

Da GAFFA interviewede Dave Gahan i oktober 2016, fortalte han følgende om sit forhold til David Bowie og "Heroes":

Først og fremmest var Bowie den blodåre, der bandt Martin Gore og mig sammen, måske Iggy Pop også, og Kraftwerk, må jeg sige, for ellers lyttede vi til ret forskellig musik. Men Bowie var der altid hos os, og Heroes” var velsagtens den sang, der bragte mig ind i Depeche Mode. Vi lavede faktisk en version af nummeret til en session i New York, i et filmstudie, hvor vi optog fire-fem numre fra det kommende album, og det skal I nok få at se alt sammen. Vi legede med en trommemaskine og nogle synth-idéer, Fletcher på tangenter, Martin på guitar, jeg på vokal og lidt trommemaskine. Så vi spillede et par numre fra det kommende album og så altså en udgave af "Heroes", som virkelig blev vellykket. Der skete noget, da jeg sang det nummer, som sendte mig direkte tilbage til det lille øvelokale for mere end tredive år siden. Jeg lyttede faktisk til "Heroes" her i morges, og det er et nummer, jeg aldrig bliver træt af.

””Heroes” er den mest særlige sang for mig i øjeblikket” fortæller Gahan videre til NME. Og derfor valgte han og de medsammensvorne Martin Gore og Andrew Fletcher at lave en studieindspilning af deres cover i anledning af nummerets 40 års jubilæum.

Efter at have hørt deres indspilning udtaler Gahan: ”Jeg var så rørt, at jeg næsten brød sammen. Martin lyttede til ”Heroes”, efter den var blevet mixet og fortalte mig, ’Wow, det var virkelig f***ing godt’. Og jeg sagde, ’Ja, det var det, var det ikke?’”

Du kan høre for dig selv, om du også synes det er f***king godt i videoen herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA