x

”Vi forlader kredsløbet”. Hilsen Wild Beasts

”Vi forlader kredsløbet”. Hilsen Wild Beasts

Efter at have eksisteret i 15 år går det britiske artpop/indierock-band Wild Beasts fra hinanden. Det annoncerer gruppen på deres Twitter-profil i dag.

Det overraskende brud kommer bag på mange, men bandet vil gerne bruge anledningen til at fejre med deres fans.

De skriver:

”Wild Beasts slutter.
Vores hjerter og sind har været dedikerede til bandet, siden vi var teenagere. Vi har skabt noget, som er helt vores eget, og bygget et værk, som vi står ved som inderligt og sandt.
Vi fire har af egne grunde og på egen vis besluttet, at det nu er tid til at forlade kredsløbet.
Vi er ansvarlige for noget helt uvurderligt, og vi vil ikke have, at det skal svinde ind, når vi bevæger os videre i vores liv.
Tak for jeres kærlighed og energi og for at hjælpe os med at gøre projektet til det, det er. Vi anser os selv som værende bemærkelsesværdigt heldige over at have udlevet denne drøm.
Før vi går af, vil vi gerne fejre med jer.
Vi vender tilbage i morgen med videre information.
Wild Beasts”

Fire mænd, fem albums og fem stjerner

Den alternative popgruppe har sammen udgivet fem anmelderroste studiealbums. Debuten kom først i 2008 med ”Limbo, Panto”, og derefter gik det stærkt. I 2009 udgav de ”Two Dancers” og derefter ”Smother” i 2011. ”Present Tense” og ”Boy King” udkom i henholdsvis 2014 og 2016. Bandet har holdt et stabilt kvalitetsniveau, for alle fem albums er blevet præmieret med fem stjerner hos GAFFA.

Læs anmeldelsen af deres seneste (og sidste) album ”Boy King” her

Popmusik med noget på hjerte

De fire englændere udtalte tilbage i 2011 til GAFFA, at deres projekt grundlæggende gik ud på at bringe noget nyt til popmusikken.

- Det er, som om udgangspunktet for at lave popmusik i dag beror på en forudindtaget idé om, at lytterne er dumme, men den indstilling prøver vi på alle måder at opponere imod. Det er vel vores egentlige mantra.

Nu går gruppen fra hinanden, og tonen i brevet antyder, at de føler, de har nået deres mål. I morgen løfter de sløret for, hvordan dette opbrud skal ”fejres”.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA