x

Færøske 200 på danmarksturné

Færøske 200 på danmarksturné

Med stærke politiske sange og energiske liveshows har 200 allerede gjort indtryk på færingerne, men også i stigende grad det danske publikum.

Bandet kunne blandt andet opleves på Roskilde Festival i 2006 og live hos De Sorte Spejdere på P3 i efteråret 2007, hvor de også varmede op for Skambankt i København og Århus.

Nu tager de færøske punkrockere ud på en kort dansk tour i april, men inden da bliver det til en ny udgivelse – nemlig koncerten fra Roskilde Festival, der i skrivende stund er ved at blive mikset.

Trioen 200 blev dannet af medlemmer fra gruppen Mold i 1996 med henblik på et bidrag til kompilationen "Rock í Føroyum 2". Det var dog først, da Mold i 2000 gik i opløsning, at der for alvor kom gang i projektet, som i 2001 udgav debuten "200%". I 2005 udkom "Vive La Republica", som med færøske tekster, punket musik og en satirisk grundtone argumenterede for Færøernes løsrivelse fra Danmark.

Også den færøske højrefløj og landets homofobiske tendenser står imidlertid for skud, ikke mindst på gruppens seneste plade "Graceland" fra 2007. I forbindelse med denne karakteriserede GAFFAs anmelder gruppens musik som "en aggressiv, post-punket stil, der kan give mindelser om Nick Caves Birthday Party".

Turnéplan:

9. april – Fermaten, Herning
10. april – Pitstop, Kolding
12. april – Gimle, Roskilde
16. april – Huset i Magstræde, København
17. april – Studenterhuset, Århus
18. april – Paletten, Viborg
19. april – Studenterhuset, Aalborg

Din tekst


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA