Nyhed

Skrev 150 siders manifest om, at alle Carly Rae Jepsens sange handler om det samme

GAFFA.dk – Alt om musik

Den canadiske manuskriptforfatter Max Landis, der blandt andet har lavet sci-fi-thrilleren Chronicle og Victor Frankenstein, har skrevet et 150-siders manifest om Carly Rae Jepsens sangkatalog. Hans hovedpåstand er, at absolut alle af hendes sange – selv de, som popstjernen har lavet cover af – formidler den samme historie.

”Forestil dig en verden, hvor The Rolling Stones kun sang om at have sympati for djævlen. Hvor The Beatles kun sang om gule ubåde. Eller hvor Beyoncé kun sang om at være en single dame,” skriver manuskriptforfatteren Max Landis på hjemmesiden ”A Scar No One Else Can See”, hvor han har lanceret sit 150-siders lange manifest.

For det er netop dette Landis hævder: At Carly Rae Jepsen synger den samme historie om og om igen igennem tre albums, to ep’er og dusinvis af singler.


Det amerikanske netmagasin Slate har lavet en opsummerende artikel om Landis teori, og den gentagende historie handler om et helt specielt forhold mellem to mennesker, der går galt – et tre-stegs narrativ, som Landis kalder ”The Jepsen Pattern”. Meget kort fortalt forløber ”The Jepsen Pattern” sig følgende. 

(1) En pige forelsker sig i en dreng. (2) De flirter med hinanden, ligger sammen og har et kort seksuelt forhold, inden (3) han afviser hende og knuser hendes hjerte med hellere at ville være venner.

Hvis du er skeptisk og vil have den længere historie, kan du dykke ned i hele Landis’ manifest, som du kan finde på hans hjemmeside. Hvis du (forståeligt nok) ikke gider det og tænker: ”Han her Landis, han er fandeme skør”, så vil du måske lide hans selvironiske introduktionsvideo, hvor han bliver iført en spændetrøje og indlægges på psykiatrisk afdeling. Se videoen herunder.


Artiklen fortsætter under videoen.

Her i Danmark er også den populære sangerinde Medina blevet afsløret for at lave hits, der handler om det samme emne. TV2 Zulu har sammen med komiker Pelle Lundberg lavet en sketch, hvor de påpeger Medinas stadige omkredsning af ulykkelig kærlighed i sine sange.


”Det er en lidt poppet sang, der handler om ulykkelig kærlighed og Medina er rigtig ked af det og kan ikke rigtig komme videre, og hun kan ikke give slip,” beskriver Pelle Lundberg i en video, som du kan se herunder.

ANNONCE