Sange fra Simon Kvamm-teaterkoncert kan nu høres på ep

Sange fra Simon Kvamm-teaterkoncert kan nu høres på ep

I august havde teaterkoncerten ”Lyden af de skuldre vi står på” premiere på Aarhus Teater. Forestillingen blev en kæmpe publikums- og anmeldersucces – og nu kan du få fingene i en ep-udgave af showet med de fire mest efterspurgte sange. Ep’en kan allerede findes på alle musiktjenester.

Repertoiret til ”Lyden af de skuldre vi står på” var hele Danmarks bagkatalog af sange og salmer, som havde fået ny musikalsk finish af Simon Kvamm og Marie Højlund. Forestillingen har solgt langt over budget og spillet for knap 21000 publikummer, men det har desværre ikke været muligt at forlænge spilleperioden. Derfor har der været massiv efterspørgsel på et genhør med de innovative genfortolkninger. Aarhus Teater har nu samlet fire af forestillingens sange på en ep, der repræsenterer den bredde, som var at finde i teaterkoncerten.

De fire sange er ”Se, nu stiger solen”, ”Tunge, mørke natteskyer”, ”Drømte mig en drøm i nat” og ”Dejlig er jorden”. De to første udgives i en liveversion fra forestillingen, mens de to sidstnævnte er studieversioner.

Fire hjørner af den danske sangskat

”Se, nu stiger solen” bygges langsomt op og kulminerer storladent. ”Tunge, mørke natteskyer” er tungere og mere melankolsk, mens ”Drømte mig en drøm i nat” nemt kunne spilles på en natklub. ”Dejlig er jorden” lyder mere af en bøgeskov end et juletræ.

Sådan beskrives de fire udvalgte sange, som derfor kan repræsentere flere af de kunstneriske nuancer, der var at finde i ”Lyden af de skuldre vi står på”. Hør ep’en her:

Musikalsk kvalitet

GAFFAs anmelder var også begejstret for forestillingen:

”De medvirkende skuespillere er alle klædt i blege, brune og grå nuancer og synger uden at fortrække en mine. En rigtig leverpostej-dansker så at sige. Deres vokaler er dog alt andet end grå, og forestillingen viser fra start af, at vi har en god musikalsk oplevelse i vente.”

Sådan indledes Trine Østergaards anmeldelse, hvor hun giver koncerten hele fem stjerner. Hun betages af det høje niveau i både fremførelse og produktion.

”Ligesom et covernummer kan få en sangtekst til at stå frem på en ny måde, så bidrager aftenens moderne versioner af de gamle salmer til en ny forståelse for sangens kerne,” skriver hun.

Som Simon Kvamm også udtaler:

”Vi gør det ikke for at voldtage sangskatten. Det er intet trodsigt eller oprørsk i projektet. Vi prøver blot at pudse ruden ind til det, der i forvejen ligger og skinner i sangene.”

EP’en er netop udkommet på alle musiktjenester.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA