Nyhed

Søren Huss: “Det er tid til at græde”

GAFFA.dk - Alt om musik

Vi kender nummeret som en øm popsag mellem Burhan G og Medina. Tilbage i 2010 rullede de letpåklædte rundt på en strand til lyden af hjertesmerte og bløde fraseringer. I gårsdagens Toppen af Poppen blev Burhan Gs “Mest ondt” dog taget et helt andet sted hen.

Et af de helt store temaer var naturligvis kærlighed - både af den lykkelige og ulykkelige slags. Burhan G er som oftest en ganske privat person og derfor hører det til sjældenhederne, at han udtaler sig om et turbulent kærlighedsforhold, som han måtte overgive sig til omkring udgivelsen af albummet Din for evigt:

“Der var rigtig meget ballade omkring den situation, altså, når der er sådan noget som skilsmisse og børn involveret, så bliver man lige pludselig en del af en film, man ikke vil være med i. Det var virkelig hårdt[...]. Hele den plade, Din for evigt, fra sang et til ti handler om min kæreste, Sarah. Dén sang var ligesom sådan et skrig om hjælp,” beretter Burhan G.


Selvom nummeret “Mest ondt” befinder sig på albummet Burhan G, så er der stadigvæk fyldt til randen med et intenst følelsesregister og ideen om, at hjerte rimer på smerte. Musikalsk er han tidligere både blevet stemplet som ensformig og banal. Alligevel skete der noget helt magisk i gårsdagens Toppen af Poppen, da velskrevet fløde blev forvandlet til en hårrejsende kærlighedshymne i hænderne på Søren Huss. Vel vidende om sin egen musikalske magt startede Huss sin optræden ud med at pointere, at tiden var inde til at græde.

Omkvædets tekst:  “Det der gør mest ondt, er alt det jeg savner nu, det du giver videre nu, til en der ikke er mig / Når du smiler igen, elsker igen, rør igen, ved en der ikke er mig / Når jeg ikke er din mere / Det er det der gør mest ondt” udløste da også både bævrende underlæber og våde øjne hos musikersamlingen bestående af Karl William, Caroline Henderson, Michael Falch, Aura, Dorthe Gerlach og Burhan G. Med en gedigen slide-guitar og et fingerspil som sender tankerne mod Cancers smukke nummer “Same Color as Digital Photography” pustede Huss således nyt liv i Burhan Gs ellers udmærkede tekstforfatning.

Lyt til Søren Huss’ version her.


Lyt til Burhan Gs original herunder.

 


ANNONCE