x

Den irske folkepunk er tilbage i Danmark

Den irske folkepunk er tilbage i Danmark

The boys are back! Den folk-inspirerede keltiske punkrock fra Dropkick Murphys og Flogging Molly rammer Danmark – og de tager tidligere Sex Pistols-medlem, Glen Matlock, med som opening act. De garvede rockdrenge gæster Valby Hallen fredag den 9. februar 2018.

Der er blevet pustet nyt liv i den irske folkemusik i form af en energisk punkfinish. Særligt amerikanske Dropkick Murphys og Flogging Molly har gennem mange år banet vejen for denne bølge – og deres musik kan stadig høres på scener lige fra Copenhell til Tønder Festival. Der er både dømt kædedans og mosh pit, fløjte, fiddle og distortion, når de to garvede folkepunkgrupper spiller op til dans.

LÆS OGSÅ: Folkemusik er hipt igen (2014) 

Nyt album - fra Boston til Texas

Dropkick Murphys har mere end 20 år på bagen, men mantraet er stadig ”Hold you head high, and crank it up”. Deres seneste danske koncert foregik på Copenhell i 2016 og høstede 3 stjerner fra GAFFA.

Derefter gik drengene i skrivehi og udgav i januar 2017 albummet 11 Short Stories of Pain & Glory:

Albummet er skelsættende, fordi det er første gang Dropkick Murphys ikke har skrevet og indspillet pladen i Bostons hjemlige rammer. I stedet rykkede de til Texas:

”Der var ingenting omkring os i flere mil,” udtaler guitarist Tim Brennan i en pressemeddelelse, ”der var bare os og studiet. Jeg tror, det gav os mulighed for at arbejde uden distraktion på en måde, som vi aldrig rigtig har kunnet før. Det eneste, vi kunne gøre, var at fokusere på musikken. Det var 100 procent dedikation til sangene. Da vi fik sat det hele sammen i El Paso, fik sangene bare et helt nyt liv og oversteg vores forventninger”

Flogging Molly: ”Livet er godt”

Flogging Molly er også albumaktuelle. Faktisk har de netop 20 års jubilæum i år, og i den forbindelse udgav de i juni deres sjette studiealbum, der ganske enkelt hedder Life Is Good.

Den Guinness-drikkende gruppe har ofte gæstet danske scener på både festivaler og spillesteder. I sommer kunne de opleves på Komos Festival i København, hvor GAFFAs anmelder gav dem 5 stjerner og kaldte oplevelsen et ”perfekt musikalsk spark i skridtet”.

Glen Matlock som opening act

Stiftende medlem af The Sex Pistols, Glen Matlock, hopper med i tourbussen rundt i Europa. Sammen med Dropkick Murphys og Flogging Molly bliver det en aften med tre sværvægtere inden for punkrock og punkfolk med øl, fællessang, mosh pits, dropkicks og musikalske spark i skridtet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA