Fem power-piger på Danmarksturné

Fem power-piger på Danmarksturné

I oktober og november drager HUN SOLO på tour med fem kvindelige kunstnere til 12 spillesteder på tværs af Danmark.

HUN SOLO blev startet i 2016 med ønsket om at sætte spot på de mange talentfulde og spændende kvindelige musikere, der findes i det danske musiklandskab. De har siden haft udsolgte koncerter i Musikhuset Aarhus og DR Koncerthuset og gæstet blandt andet Roskilde Festival og SmukFest.

Nu er de klar med en efterårsturné, som tager dem rundt i det meste af landet i selskab med Sys Bjerre, MENDOZA, Cajsa Siik (SE), Nana Jacobi og Kirstine Stubbe Teglbjærg.

En HUN SOLO-aften er fem solokoncerter. Hver kunstner går på scenen med en kompakt koncert med egen musik, hvor de folder musikken ud på anderledes og stemningsfulde måder. Deres varemærke er inspirerende powerfortællinger om cool, passionerede og kompetente kvinder i dansk og nordisk musik.

LÆS OGSÅ: DMA-talsmand: Derfor er der så få kvindelige nominerede

Sys Bjerre fik et viralt gennembrud med singlen ”Malene” i 2008 og har siden markeret sig som en kompromisløs musiker med iørefaldende melodier, sødme blandet med nådesløse tekster og en stor kærlighed til alle sine veninder.

MENDOZA er formet af en opvækst på det indre Vesterbro og er rå, kompromisløs og sårbar med en lyd, som har udfordret og inciteret siden debutsinglen "Love Druggie" med rave-inspireret electropop.

Cajsa Siik serverer en særlig blanding af melodiøs, mørk pop, hvor fine drys af avantgarde og eksperimenter anes i skyggerne. Hun er er aktuel med sit tredje album Domino.

Nana Jacobi har hun udgivet tre albums og lavet musik til film som Lev stærkt og En kort en lang. Hendes første dansksprogede album forventes på gaden i starten af 2018.

Kirstine Stubbe Teglbjærg er tidligere forsanger i bandet Blue Foundation, der blandt andet har leveret musik til Twilight-filmen. Hun har siden bandets brud arbejdet på sin egen musik, og i 2012 udgav hun sin første solosingle ”Drømmenes lyd”, fulgt op af debutalbummet Hamskifte.

LÆS OGSÅ: Sexistisk fan bortvises under show

Du kan opleve HUN SOLO her:

12.10: NygadeHuset, Aabenraa

13.10: Skråen, Aalborg

21.10: Tøjhuset, Fredericia

22.10: Train, Aarhus

28.10: Bygningen Vejle

09.11: Godset, Kolding

11.11: Tapperiet, Køge

16.11: Viften, Rødovre

17.11: Kulturhus Kappelborg, Skagen

24.11: Walthers Musikcafé, Skanderborg

25.11: Studenterhus Odense, Odense

26.11: DR Koncerthuset Studie 2, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA