x

Dúné vandt P3 Prisen

Dúné vandt P3 Prisen

Da P3 i 2007 bød velkommen til P3 Guld, havde de bedt Dúné om at optræde til showet med sangen "Bloodlines", selvom sangen endnu ikke var ude som single.

Efterfølgende har P3 bakket solidt op omkring gruppen og debutalbummet "We Are In There You Are Out Here", og de singler, der i årets løb er blevet hentet herfra.

Derfor er det vel også ganske naturligt, at de syv unge musikere fra Skive løb med P3 Prisen i år foran Figurines, Suspekt og Anne Trolle.

I motiveringen for at give Dúné prisen hedder det blandt andet, at Dúné er "et band, som bobler af appetit på fremtiden, spilleglæde og overskud, men også en god portion erfaring og skræmmende stilsikkerhed – både i musikken og det visuelle udtryk".

Og videre hedder det, at Dúné står på "tærsklen til det store gennembrud, som er så få forundt og så mange fortjent - både i Danmark og i udland".

Med æren og opmærksomheden kommer også en check på 100.000 kroner, hvilket sikkert kommer til at lune godt i bandkassen.

Ud over prisen til Dúné blev der uddelt priser i fire andre kategorier, hvor P3 Gennembruddet gik til Alphabeat, P3 Talentet blev Choir of Young Believers, P3 Kunstneren blev Nephew, og Volbeat vandt prisen P3 Lytterhittet med "The Garden's Tale".

Det var syvende år i træk, at P3 delte musikalske anerkendelser og skulderklap ud til den danske musik ved P3 Guld i Radiohusets Koncertsal, der i år for sidste gang var rammen om prisfesten. Næste år foregår festlighederne i DR Byen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA