x

Danske Giant Sand-musikere udgiver sideprojekt

Danske Giant Sand-musikere udgiver sideprojekt

Howe Gelbs band, Giant Sand, har igennem årene bestået af en række forskellige musikere ud over Gelb selv. Blandt andre John Convertino og Joey Burns, der senere dannede Calexico.

Lige for tiden består bandet af de tre danskere Anders Pedersen (guitar), Thøger Lund (bas) og Peter Dombernowsky (trommer, slagtøj). De tre har nu et sideprojekt i støbeskeen, hvor de får hjælp af både Gelb selv og andre prominente gæster såsom Marie Frank, Palle Hjort, Nikolaj Heyman og Vicky Brown.

Projektet hedder The Desoto Caucus, og debutpladen er indspillet i Århus og Tucson, mens bandets frontmand, Gelb, var i gang med at indspille en soloplade uden for Giant Sand-regi, med nogle gospelmusikere fra Ottowa.

Howe Gelb selv har dog fundet tid til at lave tekst og melodi til et par af sine bandkammeraters nye sange, ligesom han også lægger vokal til et af numrene.

The Desoto Caucus' plade, der har fået titlen "Elite Confidential Custom Club", udkommer midt i februar, og man kan opleve bandet live på Voxhall den 14. i samme måned. Her gøres de danske americana-drenge selskab af Western Stars.

Bandet understreger, at de ikke er et nyt Calexico, fordi de ikke har forladt Giant Sand, der i øvrigt også udkommer med en ny plade senere på foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA