x

Skal betale millioner efter ”Lose Yourself”-plagiat

Skal betale millioner efter ”Lose Yourself”-plagiat

Eminem har vundet 2,6 millioner danske kroner i et søgsmål mod et politisk parti i New Zealand, fordi de har plagieret nummeret ”Lose Yourself” i en landsdækkende politisk kampagne.

Det konservative politiske parti National Party havde ifølge musikmagasinet NME en succesfuld valgkampagne i 2014, hvor de kørte en politisk reklame, hvis baggrundsmelodi havde store lighedstræk med 2002-hittet ”Lose Yourself”.

LÆS OGSÅ: Eminems niende album er færdigt

Reklamen blev spillet 186 gange igennem kampagnen, inden den blev trukket fra sendefladerne, da Eminem og hans publisher sagsøgte for plagiat.

Artiklen fortsætter under videoerne

Den New Zealandske højesteretsdommer Helen Cull har nu dømt i Eminems favør og bedt det politiske parti betale 600.000 New Zealandske dollar (2,6 millioner danske kroner) i erstatning.

LÆS OGSÅ: Se Eminems freestyle-svada til Trump

Det er langt fra første gang, at en artist er i juridisk strid om plagiat. Ifølge NME truede Kevin Parker fra Tame Impala med at sagsøge et kinesisk selskab for at have plagieret nummeret ”The Less I Know the Better” i en reklame for en mælkedrik.

I et opslag på Instagram delte Kevin Parker et klip af reklamen suppleret med teksten: ”Jeg mener, KOM NU – læg i det mindste lidt arbejde i det”.

 

I mean COME ON guys at least put some effort in. @sonyatvaustralia #Lawsuit #nowitsmyturn

A post shared by Tame Impala (@tame__impala) on


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA