x

Sexchikanesag: Flere album fjernet fra streamingtjenester

Sexchikanesag: Flere album fjernet fra streamingtjenester

Det er for nyligt kommet frem, at tidligere Real Estate-guitarist, Matt Mondanile, over flere år har krænket kvinder seksuelt. I går blev nogle af hans albums fra soloprojektet Ducktails fjernet fra Spotify, Tidal og Apple Music, skriver Pitchfork

I maj 2016 forlod Matt Mondanile det amerikanske rockband, Real Estate. Han var gruppens guitarist og et af de stiftende medlemmer. Dengang lød forklaringen, at Mondanile skulle fokusere på sit nye projekt Ducktails. Nu er forklaringen imidlertid en anden.

For nyligt udtalte de tilbageværende medlemmer af Real Estate nemlig til Pitchfork, at Mondanile ”blev fyret i februar 2016, da vi blev opmærksomme på beskyldninger om uacceptabel opførsel mod kvinder”. Til magasinet Spin er flere kvinder inden for den forgangne måned trådt frem med beskyldninger i sagen.

Kvinderne fortæller om oplevelser over flere år, hvor Mondanile har opført sig anmassende, listet sig ind og gramset på dem, mens de sov, eller holdt dem fast og kysset dem mod deres vilje. Real Estate udtaler til Pitchfork: ”Vi føler, at enhver misbrug af sin magt eller status til at gøre andre til offer er komplet uacceptabel”.

LÆS OGSÅ: R. Kellys ekskæreste taler ud om sexmisbrug 

Den 20. oktober vedkendte Mondanile i en udtalelse via sine advokater, at han have opført sig uanstændigt. ”Jeg udnyttede min position som musiker, men intentionen var aldrig at skade nogen psykisk eller på anden måde. Jeg har været et ufølsomt kryb, og igen vil jeg undskylde til hver og en, som er blevet påvirket heraf”. Læs hele udtalelsen hos Pitchfork. 

Flere Ducktails' koncerter er i kølvandet på dette blevet aflyst, og i går blev flere album også fjernet fra diverse streamingtjenester. Ifølge en anonym kilde hos Pitchfork er det Ducktails eget distributionsselskab, The Orchard, der prompte har fjernet musikken online – men hverken de eller pladeselskabet Domino Records har nogen kommentarer til affæren.

Artiklen fortsætter efter videoen

De fleste af Ducktails' album er dog nu tilbage i musikbiblioteket hos flere af tjenesterne, men historien rejser alligevel en del spørgsmål. For kan musik overhovedet censureres? Og hvor går grænsen i så fald for, hvornår musik af en bestemt kunstner skal fjernes? Til sammenligning er samtlige medlemmer af heavy metal-bandet Decapitated netop blevet tiltalt for kidnapning og voldtægt, men deres musik er stadig at finde på alle platforme. Er udgivet musik et selvstændigt og færdigt produkt, eller er musik altid variabel og afhængig af afsenderens aktuelle opførsel?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA