x

Franz Ferdinand på vej med nyt

Franz Ferdinand på vej med nyt

Forsanger og guitarist i Franz Ferdinand, Alex Kapranos fortæller, at bandet har indspillet en del af materialet til deres tredje plade i Glasgow, og at de er meget tilfredse med udfaldet. Om lyden på albummet udtaler Kapranos til gigwise.com:

”Idéen er at lave en beskidt pop-plade – det er det der har været i vores tanker. Det er det modsatte af pop/punk, der er at tage noget, der er vidunderligt, og fjerne alt det beskidte.”

Franz Ferdinand har indspillet deres to tidligere plader i London, men bandet har valgt at flytte indpilningerne af album nummer tre til Glasgow. Om den beslutning fortæller Kapranos:

”Vi har besluttet at gøre det heroppe [i Glasgow, red.] helt selv. Det er sjovt, fordi alt logisk set er helt forkert. Vi burde indspille i et stort studie og bruge milioner. Men logik er aldrig passende, når man laver musik. Man er nødt til at følge sine instinkter. Det her materiale har virkelig fået os virkelig op af stolene og ud på dansegulvet.”

Bandet har også eksperimenteret med med mærkværdige instrumenter under indspilningerne. Blandt andet fandt de frem til en polyvox, en synth-maskine, der var bygget af en russisk ingeniør i slutningen af 70' erne.

Franz Ferdinand regner med at udgive den nye plade i løbet af foråret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA