x

Indie Night på Stengade 30

Indie Night på Stengade 30

På fredag er der dømt indie-aften på Stengade 30, når spillestedet holder Indie Night. I den forbindelse spiller engelske Scarlet Soho og punk-veteranerne fra Sham 69.

Sham 69 blev dannet i 1975, men fik aldrig den samme kommercielle succes som mange af deres punk-kollegaer fra samme periode. Dog har bandet haft en enorm musikalsk og lyrisk indflydelse på oi!- og streetpunk-genrerne.

Bandets første single ”I Don't Wanna” fra 1977 var produceret af John Cale og fik stor succes på Englands uafhængige hitlister. Siden hen bevægede gruppen sig dog væk fra punken og gik i en musikalsk retning, der i højere grad var influeret af klassiske britiske rockbands som Mott The Hoople, The Who og The Rolling Stones.

Sham 69 havde lidt af et comeback i 2006, da de sammen med den tidligere Blur-guitarist Graham Coxon udgav fodbold-sangen ”Hurry Up England”, der blev indspillet for at støtte de engelske fodboldlandshold i FIFA World Cup-turneringen det år. Sangen blev bandets første top ti-hit i over 26 år.

Bandet mistede i begyndelsen af 2007 den originale sanger Jimmy Pursey, der har dannet bandet Day 21. Sham 69 optræder derfor nu med Tim V på vokal.

På fredag har man altså muligheden for at opleve Sham 69 og de yngre Scarlet Soho live på Stengade 30.

Efter de to koncerter vil der være dj-sæts med DJ Mark Rosner, DJ Carsten Holm, DJ Stella inc., DJ Caine og DJ Alex Puddu


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA