x

EMI-spareplan kan påvirke danske artister

EMI-spareplan kan påvirke danske artister

Det engelske pladeselskab EMI Group blev i august 2007 overtaget af kapitalfonden Terra Firma, der efterfølgende kunne annoncere et særdeles dårligt regnskab.

Både Radiohead og Sir Paul McCartney har forladt selskabet, og Rolling Stones' pladekontrakt udløber til februar. Efter fremlæggelsen af en spareplan, der inkluderer fyringen af omkring 2000 ansatte, har den administrerende direktør for den engelske afdeling gennem 25 år, Tony Wadsworth sagt sit job op.

I en artikel i Børsen i dag fremgår det, at der i løbet af de næste seks måneder vil komme en konkret spareplan på bordet, der skal spare virksomheden 200 millioner pund.

Avisen kan dog fortælle, at et element i den kommende plan handler om at få centraliseret firmaets aktiviteter, hvilket kan føre til en eventuel nedlæggelse af selskabets danske afdeling.

Børsen har talt med en række artister, der er tilknyttet EMI i Danmark, og ifølge avisen overvejer de nu deres fremtid hos selskabet. De mener, at de kommende planer kan være med til at svække deres muligheder for at komme ud med deres musik på et internationalt marked.

Også i hjemlandet er kunstnerne nervøse for firmaets fremtid. Robbie Williams har snakket om at gå i strejke, Coldplay skulle også være utilfredse, og engelske medier rapporterer om en bydekrig mellem Starbucks og Live Nation Inc., der begge gerne vil tilbyde Kylie Minogue en ny kontrakt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA