x

Nyt Portishead-album og koncert i København bekræftet

Nyt Portishead-album og koncert i København bekræftet

Som vi i går kunne fortælle her på GAFFA.dk, giver Portishead koncert i KB-Hallen den 4. april. Koncerten bliver den eneste, Portishead giver i Skandinavien i denne omgang.

I går var det også uvist, hvornår det længe ventede tredje album fra trip-hop-pionererne ville se dagens lys, men også det er der nyt om på denne tirsdag.

Det er over ti år siden, Portishead udgav den selvbetitlede opfølger til debuten ”Dummy”, og siden ”Portishead” udkom i 1997, har der været mange spekulationer omkring et tredje album fra gruppen.

Diverse spekulanter kan nu ånde lettet op, for nu er det bekræftet, at Portishead udgiver deres tredje plade, der har fået titlen ”Third”, den 14. april i år, hvilket altså vil sige ti dage efter gruppens koncert i København.

Portisheads debut ”Dummy” sikrede bandet opmærksomhed og international succes, og gruppens signatur var insisterende og mørke beats kombineret med jazz-samples og Beth Gibbons urovækkende vokal. Pladen blev en stor succes og solgte over 3,5 millioner eksemplarer, og efterfølgeren ”Portishead” solgte 2 millioner.

Portishead blev dannet i 1991 af multi-instumental-talentet Geoff Barrows og sangerinden Beth Gibbons. Barrows havde tidligere arbejdet med DJ-kollektivet The Wild Bunch, der blandt andre bestod af Daddy G og Mushroom, der senere dannede Massive Attack, triphop-kunstneren Tricky og produceren Nellee Hooper.

Siden ”Portishead” har gruppen kun udgivet live-pladen ”Roseland NYC Live” fra 1998, mens Beth Gibbons har udgivet solopladen ”Out Of Season” fra 2002, og Geoff Barrows har fungeret som producer.

”Third” udgives den 14 april, og Portishead spiller i KB-Hallen den 4. april.

Forsalget til koncerten starter mandag 28. januar 2008 via: www.billetlugen.dk / 70 263 267
samt Fona-butikker landet over.

Der er max. 4 billetter pr. person.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA