x

The Verves nye plade er lige om hjørnet

The Verves nye plade er lige om hjørnet

I går kunne vi her på GAFFA.dk berette om Portishead, der til april udgiver deres første plade i over ti år.

Hvis man tænker tilbage på hitlisterne, som de så ud, da Portishead hittede med ”Only You”, er det uundgåeligt at komme i tanker om et andet britisk band, der i den grad var på toppen i samme periode, nemlig The Verve, der storhittede med ”Bittersweet Symphony” og ”The Drugs Don't Work”.

Nu er de to bands så tilbage, og om de kan genetablere den status, de havde i sidste halvdel af 90'erne, skal blive spændende at se.

The Verves bassist Simon Jones har talt med nme.com og givet følgende detaljer om nogle af numrene på den kommende plade:

”Der er ”Sit And Wonder”; det er den, vi har spillet til nogle af koncerterne. Den blev skabt igennem en jam session på 25 minutter, som vi så klippede sammen til en sang. Det er en fremgangsmåde, vi altid har benyttet os af lige siden starten.

Så er der ”Appalachian Springs”, der er en af Richards sange, men én, der er baseret på en tre-akkorders rundgang, så vi som band kan jamme omkring den. En anden typisk Richard-ting er nummeret ”Mona Lisa””

Herudover nævner Simon Jones nummeret ”Judas”, der står i kontrast til de mere klassiske Richard Ashcroft-kompositioner. Her skulle det være Nick McCabes guitar, der danner fortrop. Sangen ”Rather Be” består af et tre-akkorders stryger-loop, hvilket jo kun kan lede tankerne hen på ”Bittersweet Symphony”.

Da The Verve i sin tid brugte et stryger-loop fra Rolling Stones-nummeret ”The Last Time” i ”Bittersweet Symphony”, sagsøgte ABKCO Records, der ejer rettighederne til Rolling Stones' bagkatalog, The Verve og fik samtlige rettigheder til sangen.

Dette resulterede blandt andet i, at ”Bittersweet Symphony” blev brugt i en Nike-reklame og filmen ”Cruel Intentions” imod The Verves vilje, og rygtet vil vide, at The Verve ikke har tjent en øre på deres største hit til dato.

I disse dage er The Verve ved at lægge sidste hånd på deres første plade i over ti år, og bandet regner med at udgive albummet sidst på foråret. Dermed kan det kan ligge frisk i erindringen til de fans, der skal opleve bandet på diverse engelske festival-jobs til sommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA