Nyhed

Stor koncertarrangør: Vi har aldrig brugt sort arbejdskraft

GAFFA.dk – alt om musik

I aftes fortalte DR1-dokumentaren "Afsløret – de sorte koncerter", at scenearbejdere ved store danske koncerter med Justin Bieber, Bryan Adams (billedet) og Celine Dion blev betalt med sorte penge.

DR har ladet fire undercover-personer få hyre ved koncerter med de pågældende kunstnere i henholdsvis Parken, Forum og Royal Arena, og optagelser viser med skjult kamera, at lønnen er udbetalt i kontanter på henholdsvis Lygtens Kro i København NV og i en trappeopgang på Vesterbro.

De tre koncerter er alle sat op af den store danske koncertarrangør ICO Concerts, men direktør Kim Worsøe fortæller i udsendelsen, at scenemedarbejderne til koncerterne med Bryan Adams og Celine Dion er ansat af Thomas Nikolaj Sibbern, ejeren af TNS Produktion, der har været hyret som underleverandør. Sibbern indrømmer dette over for DR, men afviser at uddybe samarbejdet. Kim Worsøe udtaler til DR, at TNS nu er fyret som underleverandør til ICO, og at ICO har fyret de underleverandører, der har udbetalt sorte penge.


– ICO har på intet tidspunkt benyttet sig af nogen form for sort aflønning. Og det kommer vi heller aldrig til, siger Kim Worsøe til DR.

Til GAFFA fortæller Kim Worsøe videre:

– Jeg har svært ved at se, hvordan at man som kunde har ansvar for uregelmæssigheder hos selvstændige underleverandører. De pågældende virksomheder har som selvstændige entreprenører  udført opgaver for en lang række af kunder, herunder DR.


I DR-udsendelsen fremgår det, at en Ditlev Kruse Hansen og hans firma Bagholdet, som har været hyret til at skaffe scenemedarbejdere til Justin Bieber, har udbetalt sorte penge til medarbejderne til det, som altså er en ICO-koncert, men har betalt hvide penge for scenemedarbejdere til en konference i Tivoli, hvor Tivoli er arbejdsgiveren. Det fortæller han til DR, selvom han ikke vil uddybe hvorfor. Hvordan hænger det sammen, at ICO-opgaven er sort, og Tivoli-opgaven er hvid?

– Jeg aner ikke, hvem Ditlev Kruse Hansen er. Han har aldrig været ansat af ICO. Det må være en, en af vores underlevendører har hyret.

Har I været for ukritiske i jeres valg af underleverandører?


– Det mener jeg ikke. Til en koncert kan vi have hundredevis af underleverandører, alt fra issælgere til dem, der sætter toiletter op. Men vi vil fremover være ekstra ombyggelige.

I arrangerer store koncerter næste år i Royal Arena med Sam Smith og Katy Perry. Kan vi forvente, at alt dér kører efter reglerne?

– Ja, det kan I.


Kim Worsøe fortæller desuden til DR, at ICO's underleverandører fremover skal skrive under på kontrakter, der forpligter dem til at aflønne medarbejderne i henhold til gældende lovgivning.

Se hele udsendelsen hos DR

ANNONCE