x

Grøn Koncert løfter sløret for første navn

Grøn Koncert løfter sløret for første navn

Lukas Graham er det første navn på plakaten til den grønne koncert-karavane, der skal rundt i landet fra den 19.-29. juli 2018.

De har spillet i Madison Square Garden, New York City. De har leveret en optræden i USAs største late night talkshow med Jimmy Fallon. De har ligget nummer to på Billboard Hot 100-hitlisten med ”7 Years”. Til trods for den internationale anerkendelse vender Lukas Graham i 2018 tilbage til der, hvor det hele startede: “Jeg føler, at Grøn Koncert var der, hvor vi virkelig kom ud til den brede danske befolkning. Inden da kendte man os måske fra radioen, men på Grøn blev det en stor fællessangsfest tre år i træk (2013, 2014 og 2015, red.). Det var en utroligt stor kompliment for os. Den energi, som vi fik af at spille Grøn Koncert, var noget, som vi kunne tage med til USA og ud i Europa, hvor vi har spillet turnéer lige siden,” beretter Lukas.

Grøn har siden 1983 turneret rundt i landet med et enkelt koncept: Venner og familie samles til en hyggeligt dag i musikkens og fadøllens tegn - og det hele går til et godt formål. Det er siden blevet en sommertradition for publikum såvel som frivillige.

I år er det 36. gang, at den grønne karavane kører rundt til landets byer med musik, kolde øl og en god anledning til at samles. Ligesom sidste år kommer Grøn både til København, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense og Næstved. Én ting er dog anderledes, idet den første af de to koncerter i København bliver afholdt på Tiøren ved Amager Strandpark. Den afsluttende koncert afholdes traditionen tro i Valbyparken.

Se tourplanen her:

19/07 - København (Tiøren)

20/07 - Kolding

21/07 - Aarhus

22/07 - Aalborg

26/07 - Esbjerg

27/07 - Odense

28/07 - Næstved

29/07 - København (Valbyparken)

I forbindelse med dagens Grøn-nyhed inviterer vi til et genhør med et af de helt store gennembrudshit for Lukas Graham, således “Drunk in the Morning” fra 2012. Nummeret har i år fået en ny musikvideo i forbindelse med den irske nationaldag St. Patrick’s Day. Videoen er en hyldest til Lukas’ afdøde far, som havde irske rødder.

Det ser ud til, at Graham-vennerne nyder det gode liv på noget, der umiskendeligt ligner Venice Beach i Los Angeles på den amerikanske vestkyst – se den festlige video herunder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA