Her er de mest streamede sange i Danmark i 2017

Her er de mest streamede sange i Danmark i 2017

Spotify har netop offentliggjort en liste over, hvilke sange danskerne lyttede mest til på streamingtjenesten i 2017 – indtil nu.

Næppe overraskende toppes listen af Ed Sheeran, der både har lavet årets mest streamede sang, "Shape of You", mest streamede album, ÷ (Divide) og er den kunstner, der generelt er blevet streamet mest. Ed Sheeran topper også de selvsamme lister over internationalt mest streamede sang, album og kunstner. Ed Sheeran er desuden indehaver af rekorden for den mest spillede sang nogensinde på Spotify, nemlig samme "Shape of You", der i skrivende stund er blevet spillet 1,4 milliarder gange.

Ed Sheeran har også to sange mere på listen over de 10 mest spillede numre i Danmark, nemlig "Galway Girl" og "Castle on the Hill", som ligger henholdsvis nummer 7 og 8. Hans forrige album, x fra 2014, ligger i øvrigt nummer 6 på listen over de mest streamede album herhjemme.

Ed Sheeran gav i øvrigt sin første danske liveoptræden til GAFFA-Prisen 2011, og forsalget til næste GAFFA-Prisen-show er netop gået i gang.

LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen indtager Odense

Den mest streamede danske kunstner herhjemme er Gilli, og fire af de 10 mest spillede kunstnere i Danmark er lokale. Foruden Gilli er der tale om Kesi, Gulddreng og Rasmus Seebach. Gilli har i øvrigt to sange med på listen over de 10 mest streamede numre i Danmark, nemlig "Rica" og "Habibi Aiwa", som ligger henholdsvis nummer 4 og 5.

De fire top ti-placeringer til danske kunstnere er ikke tilfældig, fortæller administrerende direktør for Spotify i Norden Jenny Hermanson: ”Danskerne er generelt vilde med dansk musik, og i år er ingen undtagelse. Selvom der har været konkurrence fra en masse talentfulde artister fra udlandet, har dansk musik vundet de danske streamingfans' hjerter”, udtaler hun.

Mens Ed Sheerans fængende popsange topper den samlede liste, og listen også er farvet af r&b og mere pop fra blandt andre The Weeknd og Shawn Mendes, er det hiphoppen, der præger toppen af listen over mest streamede danske artister. Rapperne Gilli og Kesi har sat sig på de to øverste placeringer med henholdsvis en første- og en andenplads, og i top 10 finder man andre rap- og hiphopnavne som Node, Sleiman, Nik & Jay og Ukendt Kunstner. Rockmusik er der til gengæld ikke meget af på nogen af listerne.

”Gilli har haft et meget imponerende år, der understreger, hvor godt gang der er i den danske rapscene”, tilføjer Hermanson.

Nedenfor følger listerne – bemærk i øvrigt den massive overvægt af mænd. Faktisk er Julia Michaels eneste kvinde. Hendes "Issues" er det niendemest streamede nummer på Spotify i Danmark i 2017.

 

Mest streamede artister i Danmark

 1. Ed Sheeran
 2. Drake
 3. Gilli
 4. The Weeknd
 5. Justin Bieber
 6. Kesi
 7. Gulddreng
 8. Shawn Mendes
 9. Rasmus Seebach
 10. The Chainsmokers

 

Mest streamede danske artister

 1. Gilli
 2. Kesi
 3. Gulddreng
 4. Rasmus Seebach
 5. Node
 6. Scarlet Pleasure
 7. Nik & Jay
 8. Sleiman
 9. Jimilian
 10. Ukendt Kunstner

 

Mest streamede albums i Danmark

 1. ÷: Ed Sheeran
 2. Starboy: The Weeknd
 3. Illuminate: Shawn Mendes
 4. More Life: Drake
 5. Stoney: Post Malone
 6. x: Ed Sheeran
 7. Purpose: Justin Bieber
 8. DAMN.: Kendrick Lamar
 9. American Teen: Khalid
 10. Lukas Graham (Blue Album): Lukas Graham

 

Mest streamede numre i Danmark

 1. Shape of You: Ed Sheeran
 2. Despacito - Remix: Luis Fonsi
 3. Unforgettable: French Montana
 4. Rica: Gilli
 5. Habibi Aiwa: Gilli
 6. I'm the One: DJ Khaled
 7. Galway Girl: Ed Sheeran
 8. Castle on the Hill: Ed Sheeran
 9. Issues: Julia Michaels
 10. De Snakker: Node  

 

Spotifys globale tal for musikåret 2017

 

Mest streamede artister

Ed Sheeran var verdens mest streamede artist i 2017 med over 6,3 milliarder streams. Han slår dermed Drake, som havde førstepladsen i 2015 og 2016, af tronen. Drake er den eneste genganger i top 5, hvor Ed Sheeran, The Weeknd, Kendrick Lamar og The Chainsmokers alle er nye i forhold til sidste år.

 1. Ed Sheeran
 2. Drake
 3. The Weeknd
 4. Kendrick Lamar
 5. The Chainsmokers

 

Mest streamede numre

Ed Sheerans "Shape of You" overtog titlen som den mest populære sang nogensinde på Spotify fra Drakes "One Dance" med over 1,4 milliarder streams.

 1. Shape of You - Ed Sheeran
 2. Despacito - Remix - Luis Fonsi, Daddy Yankee feat. Justin Bieber
 3. Despacito - Luis Fonsi feat. Daddy Yankee
 4. Something Just Like This - The Chainsmokers & Coldplay
 5. I’m the One - DJ Khaled feat. Justin Bieber, Quavo, Chance the Rapper, Lil Wayne

 

Mest streamede albums

Ed Sheerans ÷ (Divide) er samlet streamet over 3,1 milliarder streams på Spotify, hvilket gør det til årets mest streamede album.

 1. Divide - Ed Sheeran
 2. More Life - Drake
 3. DAMN. - Kendrick Lamar
 4. Starboy - The Weeknd
 5. Stoney - Post Malone

 

Mest musikalske dag i 2017

 1. juni 2017  (målt på flest streams per bruger). I øvrigt ikke en dag, hvor der globalt set skete noget specielt bemærkelsesværdigt på musikfronten, så vidt GAFFA kan vurdere.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA