x

Midem 2008 er i gang

Midem 2008 er i gang

Søndag aften åbnede verdens største musikbranche-messe Midem i Cannes i Sydfrankrig. Messen, den 42. af sin slags, løber til og med torsdag den 31. januar og er stedet, hvor alverdens branchefolk mødes, udveksler erfaringer, skaber kontakter og køber og sælger og iler rundt til de talrige seminarer, konferencer, paneldebatter og koncerter. Managere, pladeselskabsfolk, publishere, koncertarrangører og så videre, og så videre, kaster om sig med visitkort, mens VIP-skiltene flagrer om halsen på dem.

I alt omkring 10.000 branchefolk er repræsenteret ved Midem, og dermed er messen større end lignende messer som EuroSonic (der blev afholdt for to uger siden i Groningen i Holland), Popkomm i Berlin og vor egen Spot-festival i Århus. Til gengæld fylder koncertdelen ikke helt så meget ved Midem som ved de tre nævnte musikmesser. Modsat disse henvender Midem sig også udelukkende til professionelle musikfolk.

Af koncertnavne på årets Midem kan nævnes hjerteknuseren James Blunt, de skæve finner 22 Pistepirkko, old-school-rapperen LL Cool J, den engelske retro-popcrooner Richard Hawley og hans landsmænd, de unge rave-rockere Reverend And The Makers, og fra Danmark deltager allestedsnærværende Dúné. Foredragsholderne tæller blandt andre Peter Gabriel, U2’s manager Paul McGuinness, den danske, Los Angeles-bosatte film- og computerspilskomponist Jesper Kyd og Laurence Bell, stifteren af engelske Domino Records, kendt for udgivelser med navne som Arctic Monkeys, Franz Ferdinand, Bonnie ”Prince” Billy og mange, mange flere.

Mads Just-Olesen og Rasmus Ardahl er på pletten ved Middelhavsbyen og vil i de kommende dage rapportere og anmelde fra Midems mange koncerter og seminarer. Så følg med!

Midems hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA