x

Vega præsenterer morgendagens danske stjerner

Vega præsenterer morgendagens danske stjerner

For ottende år i træk har Vegas fundet en håndfuld unge, fremadstormende danske navne, som spillestedet spår et gennembrud i det nye år og præsenterer samlet ved endagsfestivalen Vegas Udvalgte. Næste Vegas Udvalgte finder sted 26. januar og byder denne gang på Drew, Jada, Molina, Vera, Fugleflugten og TAN.

Vegas Udvalgte har tidligere præsenteret kunstnere som MØ, Chinah og Ulige Numre, der alle har oplevet stor succes efter deres tidlige koncert i Vega, så du kan meget vel komme til at opleve nogle af morgendagens store navne i intime rammer til januar. I 2017 fandt Vegas Udvalgte også sted på Train i Aarhus, men denne gang nøjes Vega med én aften, på hjemmebane.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Vegas Udvalgte på Train, januar 2017

De seks kunstnere – i øvrigt med ganske ligelig kønsfordeling – er som følger:

Drew har endnu ikke udgivet sin første single, men har allerede mødt stor interesse i Danmark og spillet opvarmning for både Alex Vargas og Dúné, hvor hun med sin karakteristiske stemme gjorde indtryk. Sangerindens musik er historiefortællende pop med kant, og hun beskriver sig selv som et kærlighedsbarn mellem Banks og Taylor Swift med et gran af 60'er-sangskriverikonet Joan Baez.

Fugleflugten (billedet) er inspireret af shoegaze og postpunk, ikke mindst britiske navne som The Cure og Joy Division, men teksterne er på dansk. Bandet har senest udgivet deres anden ep Bølgevækker, hvorfra singlen "Alt der glimter" er blevet spillet en del på P6 Beat, og GAFFAs anmelder uddelte fem stjerner.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Fugleflugtens ep Bølgevækker

Jada (udtales som det amerikanske Jayda) byder på moderne pop med dansable produktioner. Hun udgav i marts sin første sang, "Sure". Videoen til singlen er produceret af Red Bull Sound Select, og på ”Sure” kan man nyde Jadas karakteristiske vokal.

Molina drager publikum ind i et univers af mørk 80’er-inspireret synthpop med hårdtpumpede beats og en sfærisk vokal, som kunne minde lidt om Elizabeth Fraser fra Cocteau Twins. Sangerinden udgav i år den anmelderroste debut-ep’en Corpus, som fik Elton John til at erklære sig som fanboy. Han spillede Molinas første single "Salvation" på Apples Musics radiostation Beats 1.

Tan byder på melodiøs og pulserende synthpop/new wave og kombinerer det glamourøse og det smadrede. Live har duoen gjort sig bemærket ved at overlade scenekanten til drag queens, og singlerne "It Will Never Be the Same" og "Panorama” har modtaget international opmærksomhed.

Vera er et alias for sangskriver og producer William Asingh, der blandt andet har arbejdet sammen med MØ, Liss og Soleima. Vera kombinerer androgyn popvokal, blød saxofon og bossa nova-inspirerede guitarer med elektroniske beats. Vera har netop udgivet sin debut-ep, Good Job – No Conversation, blandt andet med debutsinglen ”In and Out of Love”, som var P3s uundgåelige og indbragte Vera en måned som "Artist of the Month" på BBC Radio 1. 

Billetsalget til Vegas Udvalgte er i gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA