x

Julekalender låge 10: Hør årets bedste sang ifølge Get Your Gun

Julekalender låge 10: Hør årets bedste sang ifølge Get Your Gun

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2017. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi fortsætter med den nordjyske rockduo Get Your Gun, som i år har udgivet deres meget roste andet album, Doubt Is My Rope Back to You, som GAFFAs anmelder Simon Nielsen tildelte fem stjerner under overskriften "Mørket, der ikke giver slip".

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Get Your Gun: Doubt Is My Rope Back to You

10. Richard Dawson: Beggar

Sanger og guitarist Andreas Westmark fortæller: – Jeg blev introduceret for Richard Dawsons særegne folkmusik tidligere i år af en af mine gode kammerater og har efterfølgende haft mange af hans sange på hjernen adskillige gange. Dawson er måske mest kendt for sit vilde 16 minutters lange nummer, "The Vile Stuff", men det første, jeg hørte med ham, var sangen "Wooden Bag", og det er en af de smukkeste og mest triste kærlighedssange, jeg nogensinde er stødt på. 

– Jeg er helt vild med hans raslende vokal og guitarspil, hans kringlede og smukke melodier og harmonier, og så har han et tekstunivers med nogle virkelig originale og spidsfindige vinkler, nogle meget detaljerige beskrivelser, som ofte er så arkaisk britiske og for de indviede, at man ikke kan andet end at holde af det. I det hav af indtryk skærer små enkle og lige-fra-hjertet sætninger igennem, små rå erkendelser, som hopper frem og bider sig fast.

– Der er virkelig noget at grave i, og der er masser af herlige modsætninger man kan beskrive Richard Dawson med. Hans album fra 2017, Peasant, er stadig lidt nyt for mig, men det minder mig lidt om et af mine favoritalbum med PJ Harvey, Let England Shake, med sine forfærdelige historier om en svunden tid, bundet op på legende melodier. Jeg er vild med sangen "Beggar" – en tragisk historie om en hjemløs og hans elskede hund – som besidder meget af det, jeg så godt kan lide ved ham. Jeg kan varmt anbefale hele albummet og ikke mindst resten af hans bagkatalog. En stor musikalsk opdagelse for mig.

Hør hele kalenderen nedenfor:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA