Nyhed

Dansk Fløde spiller rockkoncert i Guinea-Bissau

Det danske punkband spiller den første rockkoncert i Guinea-Bissau nogensinde

I morgen starter artpunkbandet Dansk Fløde en koncertturné i det vestafrikanske land Guinea-Bissau, Det er første gang nogensinde, at der afholdes rockkoncerter i verdens 5. fattigste land.

Selve afholdelsen af koncerterne er sig selv en kæmpe udfordring, da hovedstaden Bissau er uden elektricitet og kun er oplyst af stearinlys. Strømmen til gearet trækkes fra diesel-generatorer.

Idéen til turnéen er skabt af manden bag Dansk Fløde, Bjørn Vidø, og den verdenskendte bioforsker Jesper Eugen-Olsen.


Sidstnævnte har et forskningsprojekt kørende i netop Guinea-Bissau, hvor han har fundet en metode til måle kroppens sundhedstilstand mere effektivt end nogen anden test i dag. Opfindelsen vil redde millioner af menneskeliv. Derudover er Jesper Eugen-Olsen manager for Dansk Fløde.

Koncerterne med Dansk Fløde bliver filmet og brugt til en dokumentarfilm, der skal vise resultaterne af Jesper Eugen-Olsens banebrydende forskning.

Filmen kommer til at handle om den livsglæde, som afrikanerne i Guinea-Bissau oser af trods den massive fattigdom.


Den første koncert med Dansk Fløde bliver på en interimistisk café på en af de totalt mørkelagte gader i hovedstaden. Senere på ugen skal Dansk Fløde blandt andet spille en punkkoncert for en lokal høvding på landet.

Dansk Fløde optræder med visuals, stroposkoplys og et hårdtpumpet punkrock-show. Dansk Fløde og filmholdet ankom til Guinea-Bissau i sidste uge, og der har været afholdt castings med lokale musikere, der skal medvirke i flere af koncerterne.

Følg med i den kommende tur-dagbog her på GAFFA.dk.


ANNONCE