José González & The String Theory spiller to danske koncerter

José González & The String Theory spiller to danske koncerter

Den svenske sanger, sangskriver og akustiske guitarist José González og stryger-ensemblet The String Theory gæster København og Aarhus til september. Begge koncerter spilles til fordel for DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur.

José González og The String Theory (dengang kendt som The Gothenburg String Theory) forenede for første gang kræfterne tilbage i 2011 – til anmeldernes og publikums store begejstring. De har flere gange tidligere besøgt Danmark, og nu får danskerne endnu engang mulighed for at opleve samarbejdet, når José González og det 20-personers String Theory-orkester gæster Musikhuset i Aarhus den 17. september og Operaen i København den 18. september.

José González er kendt for sine smukke, enkle og let melankolske indie-popsange akkompagneret af hans virtuose spil på spansk guitar. Siden udgivelsen af ​​sit tredje soloalbum, "Vestiges & Claws" i februar 2015, har han givet koncerter i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Australien og New Zealand.

The String Theory er et eksperimentalt kammerorkester baseret i Berlin og Göteborg, der siden 2007 har udforsket grænserne mellem klassisk musik og rytmisk musik, blandt andet via samarbejder med andre musikere, billedkunstnere og filmskabere. Gruppens instrumentpark tæller både strygere, bæsere, guitar, slagtøj og elektronik.

Familien flygtede fra militærjunta

José González er svensk, men har argentinske rødder. I 1976 flygtede hans familie fra den ultra-konservative militærjunta i Argentina, der ved kup havde overtaget magten og indledt en såkaldt ”beskidt krig” mod sine modstandere. José blev født to år efter. Mellem 1976 og 1979 blev over 8000 argentinere dræbt eller kidnappet. Mange tusinde blev udsat for tortur og voldtægt.

Derfor giver det god mening, at overskuddet fra de to koncerter går til DIGNITYs arbejde med at rehabilitere torturofre og forebygge tortur.

DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur var ved sin opstart i 80’erne blandt andet med til at hjælpe og behandle nogle af de argentinske torturofre, der ankom til Danmark i forbindelse med den beskidte krig.

I dag behandler DIGNITY stadig torturofre og andre stærkt traumatiserede flygtninge i Danmark. Derudover er DIGNITY repræsenteret i 20 lande, hvor de samarbejder med lokale partnerorganisationer om at bekæmpe tortur og hjælpe torturoverlevere og deres familier videre i livet.

DIGNITY modtog i november Kronprinsparrets Sociale Pris på 500.000 kroner ved et stort anlagt gallashow i Jysk Musikteater i Silkeborg.

Billetter til de to koncerter kan købes fra fredag den 15. december klokken 10.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA