x

Søren Juul – tidligere kendt som Indians – er tilbage, nu som TWIMM

Søren Juul – tidligere kendt som Indians – er tilbage, nu som TWIMM

Sangeren og sangskriveren Søren Juul, tidligere kendt under først aliaset Indians, siden sit eget navn, er tilbage med en ny single, "Blame". Denne gang atter under et nyt alias, nemlig TWIMM. Hør singlen nedenfor.
 
Indians debuterede i 2013 med albummet Somewhere Else, som fik de maksimale seks stjerner af GAFFA. Albummet udkom på det store engelske indie-selskab 4AD, og Indians kom dermed i selskab med markante navne som Bon Iver, The National og ligeledes danske Efterklang.
 
I 2016 udgav Søren Juul sit andet album, This Moment, ligeledes på selskabet 4AD, og nu er han så tilbage, men altså under et nyt navn igen-igen, og denne gang på eget pladeselskab. Vi har stillet Søren Juul en stribe spørgsmål om hans nye projekt.
 
Hvorfor har du skiftet navn IGEN? For først var du jo Indians, så Søren Juul og nu TWIMM. Hvordan adskiller TWIMM sig fra Søren Juul og fra Indians?
– Jeg kan godt forstå, at det er lidt forvirrende. Det har været lidt af en rejse, jeg har været på som artist de seneste år, hvor jeg er blevet stillet forskellige opgaver og udfordringer, som jeg har haft svært ved at sige nej til.
 
– TWIMM adskiller sig fra de andre på den måde, at det er tid til at være lidt mere udadvendt, det er dansetid, jeg har stillet mig den udfordring denne gang at lave musik, hvor man kommer tættere på publikum og er lidt mere fysisk. De sidste to plader var meget lytteorienterede, og det gjorde, at det tit var svært at mærke publikum. Det er tid til at komme hinanden lidt ved! 
 
Sidste år udtalte du til GAFFA, at dit eget navn "er mere nærværende, og jeg har ikke længere brug for at beskytte mig bag et bandnavn", men det gør du jo så alligevel?
– Da jeg udgav mit soloalbum, var det en idé, mit label forslog, og jeg tog imod udfordringen. I processen var det en god følelse, tanken om et personligt album blev til en form for selvterapi.
Her havde jeg chancen for at sidde ned og mærke efter, fordøje og fortælle om de mange oplevelser
og indtryk, jeg har haft i forbindelse med min musik. Jeg gik jo fra at sidde og lave musik for mig selv, til at jeg fra den ene dag til den anden ikke skulle tage på arbejde mere, og da der var gået et år, havde jeg set steder i verden, jeg aldrig kunne drømme om at have oplevet. 
 
– TWIMM er en helt frisk start, det er forfriskende at skulle opfinde alt forfra. Et bandnavn har for mig egentlig aldrig handlet om at beskytte sig selv, men faktisk et behov og en mulighed for at lege med identiteter og udtryk. Med et alias kan du styrke fantasien og opfinde noget, der nødvendigvis ikke har noget med et hverdagsliv at gøre.        
 
Hvor kommer navnet TWIMM fra?
– Jeg bliver lidt i indianer-universet. TWIMM er en forkortelse af The Wind Is My Mother. Jeg kan godt lide det billede, det handler for mig om at dele ud, med en omtanke for andre mennesker, skabe en form for tryghed og lade kærligheden leve og vinde over frygten. The Wind is My Mother er også en titel på en fantastisk bog. Jeg læste den for mange år siden, og derefter kom min interesse for nordamerikanske indianere og deres livssyn. TWIMM-navnet har altid været med mig. Da jeg startede ud tilbage i 2011 var det faktisk Indians og TWIMM, der stod øverst på listen over mulige aliaser.  
 
Du har brudt med det ellers hæderkronede pladeselskab 4AD og udgiver nu på eget selskab, Twimm Records. hvorfor det? 
– Det har været fantastisk lærerigt at arbejde sammen med et så etableret label som 4AD. Helt vildt dygtige og engagerede mennesker, som jeg har haft et tæt samarbejde med og har lært mig rigtig meget om, hvordan branchen fungerer. Der er rigtig meget, man kan gøre selv i dag for at få sin musik ud, og jeg synes, det er en spændende udfordring at styre det hele 100 procent selv lige nu fra inderst til yderst. Men jeg vil da heller ikke afslå, hvis jeg fik et telefonopkald fra et stort label igen, at jeg vil tage udfordringen op.
    
Du har turneret internationalt, men det er vel ikke så let at komme ud i hele verden, når du ikke længere har et stort indie-selskab i ryggen, hvilke tanker har du gjort dig over det?
– Jeg er stadig i kontakt med mine bookere i USA, Europa og her i Danmark og ved, de er engageret og klar, når jeg er klar i forhold til at få timet en tour. Det er klart, at det har åbnet nogle døre, når musikken er udgivet på et major label og det stempel, man har med sig der, skaber en interesse, men i sidste ende er det musikken, der skal tale for sig selv. Musikken ligger på nettet og har potientiale til at nå ud til rigtig mange mennesker, så lad os starte der.
 
Du vil udgive mere musik i 2018, kommer der et helt album eller?
– Der kommer mere musik i 2018 og det skal helt klart munde ud i et album på et tidspunkt. Jeg har så småt gjort mig de første tanker og har en albumtitel. Det er da en god start.
 
Og du vil også give koncerter, kan du fortælle lidt mere om dem?
– Nej, desværre ikke endnu.

Kunne du finde på at skifte alias igen på et tidspunkt?

– Jeg har taget et valg om at starte helt forfra, og TWIMM er kommet for at blive. Og det føles som en sund beslutning.
 
 
Hør TWIMMs nye single, "Blame":
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA