Seksstjernede Slowdive tilbage til Danmark

Seksstjernede Slowdive tilbage til Danmark

Det gendannede britiske band Slowdive, der i år har spillet to særdeles roste koncerter i Danmark, vender tilbage til landet. De optræder i Vega 21. februar og i VoxHall 24. februar.

(PS: Vi skrev tidligere fejlagtigt 22. februar grundet en fejl i pressemeddelselsen fra arrangøren, den rigtige dato i Vega er 21. februar)

Bandet udgav i foråret deres første album i hele 22 år, et selvbetitlet udspil, som fik fremragende anmeldelser og blev fulgt op af en stribe koncerter, blandt andet i et fyldt Avalon-telt på Roskilde Festival og i et udsolgt DR Koncerthuset. Begge optrædener blev tildelt de maksimale seks stjerner af GAFFA, og grundet stor efterspørgsel vender gruppen nu tilbage. Blandt andet til VoxHall i Aarhus, hvor bandet sidst spillede i 1993 på det hedengangne Husets Musikteater, der lå, hvor VoxHall befinder sig i dag.

LÆS OGSÅ: Dykket ind i drømmenes støj – anmeldelse af Slowdive i DR Koncerthuset

Gruppen udgav tre album i årene 1991-1995, hvor især de to første udgivelser, "Just for a Day" og "Souvlaki", var kendetegnet ved melodiske og melankolske popsange, drømmende vokaler fra de to sangere Neil Halstead og Rachel Goswell og intens brug af guitareffekter. Sammen med deres indadvendte og koncentrerede koncerter gjorde det bandet til nogle af de mest fremtrædende navne på den såkaldte shoegazer-scene, der også talte orkestre som My Bloody Valentine, Ride og Lush.

Shoegazer-bølgen døde ud i løbet af 90'erne, men har fået en revival i dette årti, hvor en række af de markante bands fra dengang er blevet gendannet og har udgivet nye album, og altså også Slowdive.

LÆS OGSÅ: Shoegaze-pionererne bryder 22 års tavshed mesterligt – anmeldelse af Slowdives 2017-album

Billetsalget til Vega-koncerten begynder onsdag den 20. december klokken 10, mens det til VoxHall allerede er i gang.

Forleden kårede CODY-sanger Kaspar Kaae i GAFFAs julekalenderserie øvrigt "No Longer Making Time" fra Slowdives nye album som årets bedste sang med blandt andet følgende ord:

"De lyder på deres seneste album som et band, der har været frosset ned siden 1995 for så at vågne en dag tyve år senere, kigge på hinanden og tænke: vi fortsætter da, hvor vi slap, og det er måske det, der tænder mig allermest – nostalgien i lyden."

LÆS OGSÅ: GAFFAs julekalender låge 16: Hør årets bedste sang ifølge Kaspar Kaae

Varm op med "No Longer Making Time":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA