P6 Beat Rocker Koncerthuset klar med det endelige program

P6 Beat Rocker Koncerthuset klar med det endelige program

Det endelige program er nu klar til P6 BEAT Rocker Koncerthuset 2018. Turbolens, ONBC og svenske Pale Honey er føjet til plakaten til festen lørdag den 13. januar.

Supergruppen ONBC har rødder i nogle af de mest toneangivende danske indiepopbands fra 00’erne, nemlig epo-555 og Superheroes. I front finder man sangerinderne Camilla Florentz og Tanja Simonsen med en fortid som henholdsvis forsanger/keyboardspiller i epo-555 og keyboardspiller/korsanger i Superheroes og Private.

Den svenske duo Pale Honey gjorde sig første gang for alvor bemærket herhjemme, da de i begyndelsen af året fortolkede ABBA-klassikeren "Lay All Your Love On Me". Siden da har de været i heftig rotation på P6 Beat med numre fra både debutalbummet fra 2015 og toeren fra i år.

Turbolens er den tidligere Mew-guitarist Bo Madsens nye projekt, hvor han udelukkende spiller med børn. Det bliver Turbolens' kun anden liveoptræden, efter at bandet første gang spillede til GAFFA-Prisen i marts 2017 – og fik mange roser.

Kvindelige frontfigurer i massivt overtal

Det samlede program består nu af Nelson Can, ONBC, Rest in Beats, Baby in Vain, Lowly, Katinka, Velvet Volume, Turbolens og Pale Honey.

Den opmærksomme musikelsker vil måske bemærke, at der bortset fra Turbolens udelukkende er tale om bands med en kvindelig frontfigur, og fire af grupperne har en rent kvindelig besætning, nemlig Nelson Can, Baby in Vain, Velvet Volume og Pale Honey. Der er dog ikke tale om et kønspolitisk statement, fortæller Christina Høier, projektleder på P6 Beat, til GAFFA:

– Det eneste udgangspunkt var, at vi ville have nogle bands, der kunne rocke. Sidste år fik vi en del tilbagemeldinger fra publikum om, at der godt måtte være noget mere rock, når det nu hedder P6 Beat Rocker Koncerthuset, og det er vi gået efter. Og der må man konstatere, at der er nogle markante kvindelige bands, der er meget oplagte. Og så har det været vigtigt, at det er nogle navne, vi har spillet meget på P6 Beat i år.

Men nu har Grøn Koncert fået meget kritik for ikke at have nogle kvinder på programmet i 2017, mange festivaler bliver også kritiseret for at have for få kvinder på plakaten, og så kunne det ligne et modtræk fra jeres side?

– Det er det ikke, det mener jeg ikke er vores rolle, og der er jo også masser af mandlige musikere med i programmet. Men det er da fedt, at der er så mange dygtige kvinder på den danske scene lige nu.

LÆS OGSÅ: Grøn-musikansvarlig: Derfor er der ingen kvinder på programmet

P6 Beat Rocker Koncerthuset bliver sendt direkte på P6 Beat på aftenen. Publikum vil i salen blive guidet af de to velkendte P6 Beat-værter, Mikael Simpson fra Formiddagen på P6 Beat og Rune Hedeman fra Musiktjenesten. Sidder man derhjemme, kan man følge med på DR3, der sender et sammenklip af aftenens koncerter og indslag forskudt live fra klokken 22.30. Om det endelige program siger Mikael Simpson:

– Det bliver min nytårsaften. Jeg har planer om at fyre en ualmindelig stor konge af, og så glæder jeg mig til at høre en masse musik live i den store sal. Jeg håber at få en lektion i musikalitet og crowd control.

Camilla Jane Lea og Tilde Bang-Hansen glæder sig til at sende seks timers live radio direkte fra salen:

– Sammen med Camilla Jane Lea er det min fornemste opgave at skabe en smadderhyggelig aften i selskab med radioen – med masser af livemusik, interviews og stemning fra DR Koncerthuset, siger Tilde Bang-Hansen.

Arrangementet er udsolgt, men i december og januar er det muligt at vinde billetter på P6 Beat.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA