x

Julekalender låge 24: Hør årets bedste sange ifølge Carl Emil Petersen og Benal

Julekalender låge 24: Hør årets bedste sange ifølge Carl Emil Petersen og Benal

GAFFA har bedt en række markante og aktuelle danske kunstnere om at vælge deres yndlingssang fra 2017. Sangene får du her som en julekalender-playliste med en ny sang hver dag og en lille kommentar fra kunstneren om, hvorfor netop den sang er vedkommendes favorit. Vi slutter serien med to bidrag – vi fik lige et ekstra svar i sidste øjeblik – fra henholdsvis Carl Emil Petersen (billedet) og Benal. Og så er der bare tilbage at ønske rigtig glædelig jul!

Carl Emil Petersen har i 2017 brudt med sit gamle band Ulige Numre, der gik i opløsning, og udgivet sit første soloalbum, det anmelderroste Natradio, og hittet med sangene "Liv før døden", "Skærgården" og "Finale på et filmset". Han har givet talrige koncerter, blandt andet på Roskilde Festivals Arena-scene, og han tager på en lang soloturné til foråret.

24. The War on Drugs: Pain

Carl Emil Petersen fortæller: – Det er, som om indie-naturlovene virker omvendt på The War on Drugs.
Jo mere populære og runde i kanterne de bliver, desto bedre bliver de også. "Pain" er vildt smuk. Det er cyklisk rocknostalgi og smager bekendt. Men når han midt i den febrilske impro-guitarsolo træder på endnu en fuzz-pedal, rejser mine hår sig. God at køre i bil til, og så lød den tilmed fedt i en kold betonhal på Refshaleøen i november.

Benal har i 2017 udgivet deres andet album, det ligeledes velmodtagne Hvis det virkelig er vigtigt, ligesom de har hittet med sange som "Babelfisk" og "Uh Babe" modtaget P3-Prisen og givet udsolgte koncerter i Vega og på Train. Flere koncerter følger i det nye år.

 

25. Jens Nielsen: Svigte-Peter

 
Benal fortæller: – Jeg blev først opmærksom på Jens Nielsen, da jeg faldt over "Jeg er et æsel på vej til Bremen" fra 2016, og siden har jeg lyttet meget til ham. Han er en troens mand, men det er ikke derfor, jeg er fan. Det er renheden i hans stemme og tekster, der løfter mig op til det flotte bord med sigtebrød og pesto. Der er få mennesker, der kan skære tomaten så flot som Jens. Det er en flot tomat.
 
 
Hør hele kalenderen:
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA