Nyhed

Sidste år gik alt galt: Nu vender Mariah Carey tilbage til Times Square nytårsaften

GAFFA.dk – alt om musik

Man siger, at man skal rejse sig ved det træ, man er faldet, og det gør Mariah Carey: Sidste år optrådte hun nytårsaften på Times Square i New York til et show, hvor alt gik galt – og nu vender hun tilbage for at gøre det bedre i år.

Det var i tv-showet Dick Clark's New Year's Rocking Eve, at alt gik galt for Mariah Carey nytårsaften 2016. Hun skulle fremføre tre sange, men intet gik som planlagt. Carey åbnede med klassikeren "Auld Lang Syne" – herhjemme kendt som "Skuld gammel venskab rejn forgo" – og det lød umiddelbart udmærket, om end man – ikke mindst med bevidstheden om, hvad der fulgte – kunne få det indtryk, at der var tale om playback.

Herefter gik det ned ad bakke. Carey skulle synge sit gamle hit "Emotions", som bragede ud af højtalerne (der var ikke noget band på scenen, og musikken var altså præindspillet) – men Carey kom aldrig i gang med at synge og nøjedes med at nynne og ellers tale til publikum. Der var altså ikke tale om den klassiske playback-fejl med at glemme at synge, mens stemmen gjalder ud af højttalerne. Carey havde snarere monitor-problemer, altså problemer med at høre musikken og sin egen stemme på scenen, og hun sagde da også "Vi kan ikke høre noget".


"Det var ... (lang pause) ... forbløffende," sagde Carey med tydelig sarkasme til publikum, da sangen var slut.

Problemerne var dog ikke slut endnu. Tredje og sidste sang var "We Belong Together", og her var der tale om tydelig playback. Careys mundbevægelser var helt ude af sync, og et minut inde i sangen tog en opgivende Carey mikrofonen fra munden i adskillige sekunder, mens sangen fortsatte, som om intet var hændt. "Det bliver bare ikke bedre," sagde hun til publikum, da nummeret var slut. Med andre ord: Både når sangen var live, og når den var playback, fejlede Carey.

Efter fadæsen beskyldte Mariah Carey arrangøren Dick Clark Productions for med vilje at sabotere hendes show for at få højere seertal, hvilket Dick Clark Productions kategorisk afviste. Parterne var dog enige om, at fejlen skyldtes en defekt in-ear-monitor, og de er nu kommet overens igen. Ifølge Variety vil Carey denne gang optræde med band samt dansere. Om musikken vil være live, fremgår dog ikke.


LÆS OGSÅ: GAFFA-Prisen 2012 – kult og kaos

Carey offentliggjorde selv nyheden på Twitter med den selvironiske kommentar "Take 2".

Se det uheldsramte show fra nytårsaften 2016:


 


ANNONCE