x

Martin Ryum, kendt fra Speaker Bite Me, springer ud med nytårssang


Sangeren og sangskriveren Martin Ryum, blandt andet kendt fra artrockgruppen Speaker Bite Me, har netop udgivet en nytårssang med den enkle titel "Nytår". Hør sangen og se videoen ovenfor.

I sangens omkvæd synger Martin Ryum:

”I midnatsrøg og krudtslam springer jeg ud / et ja på himlen sendt op med hvert et skud / jeg tænker helt selvfølgeligt, at hele verden ved / vi lever alle kun og kun for mødet med / kærlighed…”

Nummeret er ifølge Ryum en af hans "bittersøde kærlighedssange fra mand til mand", som han vil udgive i løbet af 2018 i samarbejde med de to musikere og producere Lasse Lyngbo (Hjalmer, Lydmor, Gurli Octavia med flere) og Christian Schødts-Sørensen. Et album, Ryums tredje, er også under opsejling.

Om sangen siger Martin Ryum:

"Alle drømme om nærhed og intimitet har jeg kastet ind i popmusikkens eskapisme – det er lyden af en mand, der længes efter forløsning i dyrkelsen af det smukke. Lyden af hjertet, beatet og pulsen, der søger."

Martin Ryum indledte karrieren som den ene af de to frontfigurer i artrockgruppen Speaker Bite Me, der albumdebuterede i 1997 og gentagne gange har fået fremragende anmeldelser af GAFFA, blandt andet seks stjerner på Spot Festival 2007. Bandet, hvis anden forsanger er Signe Høirup Wille-Jørgensen, også kendt som solokunstner under aliaset Jomi Massage, eksisterer stadig, men giver sjældent koncerter og har ikke udsendt et album siden 2007. De optrådte senest til festivalen A Colossal Weekend i Vega i maj.

Ryum udgav sit første soloalbum Uden garanti i 2004, produceret af Nikolaj Nørlund og udgivet på dennes pladeselskab Auditorium. I 2014 fulgte han udgivelsen op med albummet Findes med musik til digte af forfatteren Inger Christensen.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA