Nyhed

VIDEOPREMIERE: En af Danmarks smukkeste sangfugle er tilbage efter otte år

GAFFA.dk – alt om musik

Sangerinden og sangskriveren Marie-Louise Munck er på vej med et nyt album, Moon Dogs, som udkommer 23. marts. Det bliver hendes andet soloalbum og det første i hele otte år, og nu kan GAFFA holde premiere på den smukke og lavmælte singleforløber, "Dead Calm Ocean", og den tilhørende stemningsfulde, sort-hvide video lavet af Søren Meisner. Se videoen nedenfor.

GAFFAs anmelder var begejstret for Marie-Louise Muncks debutalbum The Birds Fly Up, som han tildelte fem stjerner og roste for "skønhedssøgende melankoli". Munck blev fremhævet for sin "æteriske, længselsfulde og meget flotte stemme", der blev sammenlignet med Beth Gibbons fra Portishead, og hun fik prædikatet "en af Danmarks smukkeste sangfugle."

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Marie-Louise Munck: The Birds Fly Up


Arbejdet med det kommende album har, som den lange pause siden forgængeren også kraftigt antyder, krævet tid og tålmodighed, da Marie-Louise Muck og medproducer Troels Bech har indspillet og mixet ad flere omgange for at nå frem til det endelige lydbillede.

”Min intention har været at behandle de meget dramatiske fortællinger på en så afdæmpet måde som muligt, ved at sætte dem i scene i lydlandskaber, der inviterer til væren og nyorientering”, forklarer Marie-Louise Munck.

Musikerne på albummet er erfarne folk som Nils Gröndahl (violin), Simon Toldam (klaver), Stephan Sieben (guitar), Henriette Løvdal (cello og tværfløjte), Moogie Johnson (guitar og omnichord), Jedrzej Lagodzinski (sax) og trommeslagerne Oliver L. B. Laumann, Jakob Høyer og Kresten Osgood.


I april spiller Marie-Louise Munck en række dobbeltkoncerter med Vessel. Datoer og spillesteder følger senere.

Marie-Louise Munck indledte karrieren i 1998 som sangerinde i postrock-gruppen Amstrong og fortsatte i den mere afdæmpede og elektroniske duo Antenne sideløbende med Amstrong. Begge projekter har udgivet tre album, og siden 2010 har Munck været solist. Hun har med de forskellige konstellationer givet koncerter i Danmark, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien samt ved South by SouthWest-festivalen i USA og PopKomm-musikmessen i Berlin.

Marie-Louise Munck er i øvrigt søster til skuespilleren Charlotte Munck (kendt som Anna Pihl) og sangerinden Camilla Munck med en fortid i duoen Munck/Johnson og countrygruppen Wynona.

ANNONCE