x

Gang Of Four udsender nyt

Gang Of Four udsender nyt

Da bands som Bloc Party, Franz Ferdinand og The Rapture kom frem for nogle år siden, kunne man ikke læse en anmeldelse eller omtale uden at støde på navnet Gang Of Four.

Det var ikke en reference til de fire kinesiske Maoister, der blev arresteret efter at være blevet anklaget for at stå bag kulturrevolutionen i Kina, men derimod en reference til fire englændere, der stod bag en anden form for kulturrevolution.

Inspireret af bands som Television og The Ramones tilføjet politiske tekster udsendte Gang Of Four i 1979 debuten "Entertainment!", der blandt andet indeholder den klassiske single "Damaged Goods".

Men ganske som så mange andre 70'er bands var deres efterfølgende indflydelse større end deres daværende pladesalg, og op gennem 80'erne var der noget stille om gruppen, der også gennemgik skiftende holdopstillinger.

Men nu er gruppen gået i gang med at indspille nyt materiale til en opfølger til "Shrinkwrapped" fra 1995, og ifølge bassisten Dave Allen er bandet vendt tilbage til stilen fra debuten.

"Indtil videre er de nye sange ikke en særlig forskellige fra, hvad vi tidligere har lavet. Den største overraskelse er, at det er lykkedes os at vende tilbage til vores rødder. En masse af det, vi har lavet, lyder som "Entertainment!". Det er mere aggressivt, mere kantet".

Allen kan fortælle, at trommeslageren Hugo Burnham ikke er med på den kommende plade "af personlige grunde, der vil blive afsløret senere". Burnham var dog med, da gruppen for tre år siden genindspillede en lang række af deres gamle numre til pladen "Return The Gift".

Allen fortæller desuden, at de formodentlig vil give nogle af de nye sange gratis væk på nettet for at mobilisere fanbasen og se, hvor meget interesse der fortsat er for dem. Men der foreligger dog endnu ingen information om, hvornår præcis det nye materiale vil ligge klar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA