x

Jenny Wilson tilbage med dansk besøg og nyt album – om overgreb

Jenny Wilson tilbage med dansk besøg og nyt album – om overgreb

Den svenske sangerinde og sangskriver Jenny Wilson er på vej med et nyt album og en dansk minikoncert på Kunsthal Charlottenborg i København 15. marts.

Albummet får titlen "Exorcism", bliver Wilsons femte soloalbum, udkommer 23. marts og beskrives som et dybt personligt og selvbiografisk album, der handler om overgreb – helt i tråd med den aktuelle #MeToo-bevægelse, om end hun var i fuld gang med albummet, da #MeToo blev et globalt fænomen i oktober 2017.

"Det her er det sværeste, jeg har gjort. På så mange planer," udtaler Wilson i en pressemeddelelse for albummet og fortsætter, at hun var i tvivl om, hvorvidt hun skulle tale eller tie om sine oplevelser. Hun kunne “ikke sige noget", men hun følte alligevel, hun måtte:

"Jeg vil rense det bort, som har gjort mig ondt," udtaler Wilson.

I forbindelse med udgivelsen inviterer Jenny Wilson og filmfestivalen CPH:DOX til en særlig åbningsaften på Kunsthal Charlottenborg, dokumentarfilmfestivalens nye festivalcentrum, den 15. marts 2018.

Her vil to kortfilm fra årets CPH:DOX-program opvarme publikum til en eksklusiv forpremiere og lyttesession på hele Jenny Wilsons nye album, hvor sangerinden også vil fortælle om tankerne bag hvert nummer undervejs.

Forpremieren bliver efterfulgt af en minikoncert med Jenny Wilson samt en musiker, hvorefter der er dans og dj-sæt i Kunsthallens foyer.

Se den barske teaser til singleforløberen "Rapin*" nedenfor:

Svenskeren har aldrig været bange for at synge om personlige emner og var blandt andet inspireret af sin egen kræftsygdom – hun er heldigvis helbredt nu – på sit forrige album, Demand the Impossible! fra 2013.

Jenny Wilson gav senest dansk koncert som solist i Skuespilhuset i København i april 2015, hvor GAFFAs anmelder Ivan Rod uddelte fire stjerner og blandt andet skrev:

"Jenny Wilson har, siden debuten Love and Youth udkom, cementeret sin position som en stærk DIY-personlighed på den nordiske indie-scene. Hun er (stadig) en banebrydende og modig artist, der samtidig tør være skrøbelig. Det er dét miks – kombineret med hendes mangefacetterede talent og viljen til at præstere – der giver hende autoritet og kant." Læs hele anmeldelsen her.

Wilson kunne også opleves på Loppen i maj 2017, hvor hun spillede til en 20 års jubilæumskoncert med sin ellers hedengangne gamle gruppe First Floor Power.

Jenny Wilson gæstede sidst CPH:DOX tilbage i 2013, hvor hun gav en udsolgt koncert på Østre Gasværk.

Sangerindens koncert er en del af festivalens AUDIO:VISUALS-lineup, som indtil videre også tæller såkaldte audiovisuelle koncerter – liveoptrædener med et stærkt visuelt element – med Blondage, Liima, Saint Cava og BBC Planet Earth II – live in concert. Hele musikprogrammet, som består af både koncerter og dokumentarfilm, bliver offentliggjort i starten af februar.

CPH:DOX er med næsten 100.000 årlige besøgende blandt verdens største dokumentarfilmfestivaler. Fra 15. til 25. marts slår CPH:DOX for 15. gang dørene op til 11 dage med mere end 200 dokumentarfilm fra hele verden, koncerter, udstillinger, debatter, børnefilm og meget mere. Festivalen, der er centreret omkring Kunsthal Charlottenborg, afholder også events og filmvisninger over hele Danmark. Årets program bliver offentliggjort 16. februar.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA