x

Bedst lige nu – 12 stærke tracks til weekenden

Bedst lige nu – 12 stærke tracks til weekenden

Fredag er altid garant for en masse ny musik, og i dag er absolut ingen undtagelse. Vi har samlet de 12 bedste tracks, der alle er forholdsvis friske fra fad, så du kan nyde ny musik i weekenden.

God Save Our Young Blood– BØRNS ft. Lana Del Rey

Det første nummer på den amerikanske BØRNS' nye album Blue Madonna er dette collab med Lana Del Rey. Der er lige dele af de vintage vibes, som Del Rey er kendt for, og den ungdomsglæde, som man også kunne finde på BØRNS gennembrudshit ”10.000 Emerald Pools”. Det er lyden af at være ung, og måske en smule dum, på strandene i L.A.

LÆS OGSÅ: Lana Del Rey: Radiohead sagsøger mig

Low Life – Soleima

Soleima havde et godt 2017, og nu åbner hun også 2018 stærkt med singlen ”Low Life”, som på mange måder er karakteristisk for hendes elektroniske lyd og sarte stemme, men samtidig er lidt mere fandenivoldsk, når hun eksempelvis synger: “We might never, never, never ever get it right /
We might never, never ever get another life”.

LÆS OGSÅ: Soleima kickstarter 2018 med ny single

Filthy – Justin Timberlake

Timberlake har selv udtalt, at hans nye album Man of the Woods er personligt og inspireret af hans familie, men på førstesinglen ”Filthy” beviser han, at det bestemt ikke betyder, at han har lagt sin sexyness fra sig, for dette nummer flyder over med det, når han til en sassy basrytme synger: ”So put your filthy hands all over me”. SexyBack 2.0.

LÆS OGSÅ: Se Timberlake som robotopfinder i dansemættet video

Finesse ft. Cardi B – Bruno Mars

En stor del af dette nummers charme ligger utvivlsomt i musikvideoen, som i sin hyldest til start-90'er-comedyshowet In Living Color rammer en overraskende autentisk 90’er stemning. ”Finesse” udkom oprindeligt på Mars’ album 25K Magic, men med Cardi B’s rap-intro og de farverige outfits tripper han nu for alvor med finesse.

LÆS OGSÅ: Se Bruno Mars og Cardi B hylde 90'erne i farverig video

All the Stars ft. SZA – Kendrick Lamar

Både Lamar og SZA har nydt en stor succes i 2017, så naturligvis går det ikke ubemærket hen, når de starter det nye år med et samarbejde, som samtidig er det første indblik i soundtracket til den kommende Black Panther-film. Her bliver Lamars kølige rap suppleret af store pop-følelser og grædende violiner mod slutningen.

LÆS OGSÅ: Hør nyt nummer med Kendrick Lamar og SZA

Connected by Love – Jack White

Whites tredje soloalbum Boarding House Reach er på vej, og “Connected By Love” er den første single herfra. Det er en vuggende rockballade, der gennem Whites samarbejdspartner også bærer præg af både hiphop, gospel og som trækker tråde til Queen. Med en utroligt intens vokal synger White ”Let’s take the worst, and somehow turn it into the best”.

LÆS OGSÅ: Jack White er tilbage – hør to nye sange

Sidste Timer – Sivas

Sivas har skrevet en kærlighedssang! Men hans nyfundne følsomhed står nu ikke i vejen for den drengerøvsattitude, der gav ham det store gennembrud med ”D.a.u.d.a.” “Hvem ved med i morgen? / Jeg’ sikkert væk, når du vågner”. Sivas’ autotunede gaderap fået selskab af en forfriskende funky baslinje, og det er så skønt at høre et nyt take fra dansk gaderaps storebror.

LÆS OGSÅ: Ny funky single fra Sivas hylder Michael Jackson, Daft Punk og Biggie

Song for You – Rhye

Det er ikke ukendt territorium for den dansk/canadiske duo at spille utroligt dybtfølte sange, men på dette nummer er det lykkedes forsanger Michael Milosh at finde endnu et gear på følsomhedsskalaen, og det når næsten et meta-niveau, når han synger ”I feel your heart-pain”, og man som lytter også føler hans hjerte-smerte.

LÆS OGSÅ: Rhye kommer til Danmark

Alle skuffer over tid - The Minds of 99

Hvis du oplevede gruppen på deres turné i november, har du nok allerede hørt ”Alle skuffer over tid”, som er den første single fra bandets kommende ep Solkongen (del 2). En akustisk guitar åbner det ærlige nummer, hvor forsanger Niels Brandt synger, at han vil komme til at skuffe dig: ”Jeg siger det bare, så du ved det”. Sangen skuffer ikke!

LÆS OGSÅ: Ny single fra The Minds of 99: Alle skuffer over tid

Et år – Barselona

Rud Aslak og Rasmus Theodor ser tilbage på et hektisk år, der har budt på drømme, der bliver til en virkelighed fuld af alt fra travlhed og stress til dans og glæde, photo-shoots og en koncert på Roskildes Rising-scene. Sangen er ikke blot et tilbageblik, men også en tak til alle dem, der var med til at få det til at ske.

LÆS OGSÅ: Barselona ser tilbage på et heftigt år i ny video

King’s Dead ft. Kendrick Lamar og Future – Jay Rock

“King’s Dead” er den anden forsmag på Black Panther-soundtracket, der ligesom det første udspil er spækket med stjerner. Der er dog intet fløde-filmmusik over dette nummer, hvor der bliver rappet hurtigt, hårdtslående og heftigt, hvilket gør det svært ikke at kaste håndtegn, så snart du har trykket play.

LÆS OGSÅ: Superslimet fornuftsægteskab

Ruins – First Aid Kit

Januars svenske forsidesøstre er nu klar med opfølgeren til deres 2014-album Stay Gold. Titelnummeret på det nye album Ruins beskriver, hvordan det føles at miste en, man elsker, og miste sig selv samtidig. Det er en følsom sang med familiære harmonier, der kigger tilbage på den uventede hjertesorgs ruiner, der sidder fast.

LÆS OGSÅ: Skandinaviske kunstnere i opråb om den pilrådne overgrebskultur

Hør alle sangene i vores "Bedst lige nu"-playliste på Spotify. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA