x

De bliver store i 2018: Hør ny single fra det danske indiepopnavn Luster

De bliver store i 2018: Hør ny single fra det danske indiepopnavn Luster

I artiklen "De bliver store i 2018" i GAFFAs januarnummer har vi udvalgt indiepop-projektet Luster som et ud af 12 navne, vi sætter fokus på. Luster udgiver i morgen en ny single, "Fall & Forget", men du kan allerede nu høre den nedenfor.

Luster er sanger, sangskriver og musiker Jacob Haubjerg, som i studiet har fået hjælp af Brian Batz (Sleep Party People), Anders Bach (Ice Cream Cathedral) og Morten Søndergaard (Masasolo). Jacob Haubjerg har længe begået sig som bassist i en række forskellige bands, blandt andre Savage Rose, Sleep Party People og Masasolo, men i Luster er han selv hovedkraften bag bandets fængende og kontante indiepop, der også har en klædelig snert af postpunk.

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018 – Danmark

For tre år siden begyndte Jacob Haubjerg at skrive skitser til de sange, der nu er færdigindspillede og udkommer på det selvbetitlede debutalbum, som er på gaden 8. marts på Haubjergs eget pladeselskab, Animal Farm. "Fall & Forget" er Lusters fjerde single efter sidste års "Good Dreamer", "You've Got the Heat" og "Sexbeat". Stilmæssigt bevæger den sig lidt væk fra den seneste single "Sexbeat", der var mere direkte, rocket og ja, sexorienteret. "Fall & Forget" er et drømmende indiepopnummer, der ligger mere i stil med Lusters allerførste single, "Good Dreamer". Ifølge Haubjerg er spændvidden mellem de to seneste singler en god indikator for hele albummet, der byder på både rå, direkte og svævende sange, der alle falder inden for Jacobs egen definition: "raw pop".

Om "Fall & Forget" udtaler han:

“Sangen er sammensat af to stykker, der er skrevet med tre års mellemrum. Jeg skrev musikken til verset i 2013, hvor jeg kort boede i New York, og omkvædet blev til i 2016 i København, på min cykel på Forhåbningsholms Allé. “Fall & Forget” omhandler tvivlen, der indtvinger sig, når man er bange for, at fortiden vil gentage sig: “Is there a chance of us getting back to love? how can you fall & forget?”

Den 24. februar spiller Haubjerg og band til Frost Festivals Vinterfinale på Refshaleøen i København sammen med Blaue Blume, Fribytterdrømme og The Love Coffin.

Hør "Fall & Forget":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA