x

Nordatlantens Brygge brød med vintermørket i færøsk folk-fest

Nordatlantens Brygge brød med vintermørket i færøsk folk-fest

DANNY & THE VEETOS viste publikum hvordan man spiller et kulturhus op, da de gæstede Nordatlantens Brygge fredag aften

Nordatlantens Brygge ligger 10 minutters gang fra Christianshavns metro og er det danske kulturhus, der binder kultur sammen fra Grønland, Færøerne, Island og resten af Norden. Således var det færingernes tur denne forholdsvist milde januaraften, da det færøske folk/pop/rockband DANNY & THE VEETOS gæstede scenen.

På gåturen fra metroen og ned til Nordatlantens Brygge, der ligger et hop og en spytklat fra den nye Inderhavnsbro, begynder det at sne. Vejrguderne må have et kærligt øje til DANNY & THE VEETOS, da man ikke kan andet end at se de små iskrystaller som en indbydelse til at komme i nordisk stemning.

Og stemningen forøges kun yderligere, da et stort, gammelt, grønlandsk træskib troner op foran Nordatlantens Brygge. Indenfor byder den hyggelige cafe på drikkevarer, kage, og minsandten om ikke du også kan købe en striksweater.

Oppe på femte sal er det som at blive budt ind i et is-palads, da den store koncertsal er badet i blåt lys, hvortil de rå træbjælker står i smuk kontrast. Baren byder på velskænkede, kolde fadøl og nordiske specialøl, og publikum strømmer til. Snart er der helt fyldt med mennesker i den store sal, som emmer af forventning til aftenens koncert.

gallery_large

DANNY & THE VEETOS fandt sammen i 2013 efter forsangeren Danny Baldursson lærte det britiske folkband Mumford & Sons at kende. DANNY & THE VEETOS spiller både på synth, trompet og ukulele, og har også artister som M83, Coldplay og Of Monsters and Men på listen over inspirationskilder.

Da DANNY & THE VEETOS entrerer scenen, er det til hujen og bifald fra det forventningsfulde publikum. Der er god stemning i salen, og bandet joker med hinanden og med publikum, så der hurtigt indfinder sig en intim stemning. Danny Baldursson går fra dansk til færøsk til engelsk, hvilket får alle til at føle sig inkluderede og cementerer alsidigheden i dette nordiske kulturhus.

Alle sangene er smækfyldt med energi, om det så er de sjælfulde ballader, hits som ”Alright” eller de gange, hvor den energiske trompetist Rúni Hentze lader sit instrument gjalde smukt ud i den stemningsfyldte sal.

Et par anekdoter blev det også til, blandt andet da ukulelespilleren Páll Brim Joensen fortæller denne: ”I had a friend who was addicted to soap... but don’t worry, he’s clean now!”.

DANNY & THE VEETOS er et band, der er kommet for at blive. Og takket være det smukke kulturhus, som er Nordatlantens Brygge, har bands som dem en platform.

DANNY & THE VEETOS’ single ”Tears” er netop nu i rotation i radioen. Hør den her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA