x

18th Dye rører på sig

18th Dye rører på sig

18th Dye opnåede i 90’erne stor anerkendelse i store dele af den internationale, såvel som nationale musikpresse med deres konsekvent eksplosive rock. I midt-halvfemserne turnerede bandet flittigt rundt i blandt andet USA og fik skabt opmærksomhed omkring sig selv.

Ifølge 18th Dye bygger de på deres kommende plade ”Amorine Queen” videre på deres forarbejde i 90’erne med pladerne ”Done” (1992), ”Crayon” (1993) og ”Tribute to a Bus” (1995).

18th Dye har turneret med blandt andet Stereolab og Yo La Tengo og optaget plader med producer-legenden Steve Albini. Som eneste danske band nogensinde fik gruppen indspillet hele 3 BBC Peel-sessions og opnåede flere top-10 hits på den engelske indie-chart og placeringer på CMJ-charten i USA.

I The States blev bandet udgivet af selveste Matador Records, der også står bag udgivelser med blandt andre Cat Power, Belle and Sebastian og Daniel Johnston.

Efter at have været væk fra musikscenen i en årrække skrev 18th Dye kontrakt i efteråret 2007 kontrakt med Crunchy Frog, og i december 2007 var bandet special guests på Raveonettes-turné Danmark rundt.

Den første single fra det kommende album er ”Soft The Hard Way”, som har premiere den 10. februar på DR P3 i programmet Public Søndag.

18th Dye tager på turné her til foråret og kan opleves følgende steder og datoer:

30. april, Kolding, Pitstop

2. maj, Aalborg, Studenterhuset

3. maj, Århus, Poprevo Festival (på Studenterhuset)

8. maj, København, Lille Vega

”Amorine Queen” er på gaden den 31. marts.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA