x

Første album fra Lily Allen i fire år – se ny video

Første album fra Lily Allen i fire år – se ny video

Lily Allen har meldt ankomsten af sit nye album No Shame. Albummet får selskab af hendes første turné i tre år. Der er samtidig også kommet en video til hendes seneste hit-single “Trigger Bang”, som hun har lavet sammen med den engelske rapper Giggs.

Seneste album fra engelske Allen udkom i 2014, og det nye album No Shame skulle ankomme først på sommeren i år. Allen spiller derfor også tre koncerter i U.K. til marts; det gælder Manchester, London og Glasgow. 

Singer-songwriter Lily Allen har været aktiv siden 2002. Hun forsøgte først selv at få sit gennembrud på musikscenen, hvor hun arbejdede for butikken Plastic Fantastic og solgte ecstacy ved siden af. Det var altså en rebelsk start for den nu 32-årige Lily Allen. Sangerinden endte dog med at bruge sin far, skuespiller, tv-vært med mere Keith Allens kontakter til at få kontrakt med sit første pladeselskab. Et af de første hits, hun slog igennem med, kan de fleste nok nikke genkendende til, nemlig sangen “Smile”.

Det er ikke første gang, Lily Allen vender tilbage til musikscenen efter at have været fraværende i en længere periode. Sidst vendte hun tilbage med albummet Sheezus, og den tilbagevenden kan du læse mere om i artiklen nedenfor. 

LÆS OGSÅ: Den provokerende iscenesætter er tilbage. 

Allen, som er kendt for ikke at holde sig tilbage, har det sidste stykke tid været ude med riven i medierne. Hun har blandt andet kritiseret den engelske Wireless Festival på Twitter for deres manglende inkludering af kvindelige artister – fjernede man de mandlige navne, var der kun tre kvinder tilbage på plakaten. “The Struggle is real” skrev Allen, der tidligere har udtalt sig højlydt om forskelsbehandling af kvinder i musikindustrien. Videoen til den nyeste single viser skuespillere, der portrætterer en ung Giggs og en ditto Lily Allen, der udforsker høj- og lavpunkterne i festkulturen. Som i sangen portrætteres Giggs' og Allens tidligere liv, før kunstnerne selv overtager og mødes til en aften i byen – en mere sober en af slagsen, i forhold til den livsstil, de har ført som teenagere.

Videoen er også fyldt med små gemte referencer til Allens tidligere musikvideoer. Du kan se den nye video til “Trigger Bang” her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA