x

Pladeselskabs-grundlæggeren Russell Simmons anklaget for overgreb – igen

Pladeselskabs-grundlæggeren Russell Simmons anklaget for overgreb – igen

Medstifteren af hiphop-pladeselskabet Def Jam Records Russell Simmons er nu for syvende gang på relativt kort tid blevet beskyldt for seksuelt overgreb.

Anklagen er foretaget af filminstruktøren Jennifer Jarosik. Hun har kendt Russell Simmons, siden de mødte hinanden for første gang i 2006, hvor hans interesser for yoga, meditation og vegansk livsstil faldt i god jord hos dokumentaristen. I 2016 befandt hun sig så igen i selskab med Simmons, hjemme hos ham for at diskutere et dokumentarprojekt. Dette ledte så til, at Simmons begyndte at gøre tilnærmelser mod Jarosik ifølge instruktøren. Efter at hun havde afvist ham, skubbede han hende ned på sin seng, hvor Jarosik ramte hovedet mod en sengevæg, hvorefter Simmons voldtog hende i hendes omtumlede tilstand. Jarosik sagsøger nu Simmons for fem millioner dollar.

Som et ikke enkeltstående sagsanlæg imod Simmons tegnes der på ny et #MeToo-mønster, som synes at have fundet sit næste bytte. Således lyder det i sagsanlægget fra Jarosik:

”Simmons har i tidens løb trivedes i den seksuelle udnyttelse af unge kvinder, som forsøger at slå igennem i underholdnings- og musikindustrien, i hvilken unge kvindelige artister løgnagtigt er lovet muligheder og avancement af erfarne, veletablerede mænd med magt i industrien, med deres karrierer i fare, hvis de afviser de seksuelle tilnærmelser fra disse magtfulde mænd.”

Der tegner sig altså stadig et billede af et opgør i branchen med enkeltpersoner såvel som strukturelt. Hovedpersonen selv er dog afvisende over for anklagerne. Han henviser i en pressemeddelelse citeret af Rolling Stone til de økonomiske motiver, anklagerne har haft i søgsmålene, samt mediernes unuancerede dækning af komplekse sager.

”I de seneste uger har tidligere forretnings-, kreative og romantiske partnere luftet sorger som påstande, som jeg kategorisk afviser. I nogle af disse tilfælde er økonomiske motiver og direkte modstridende vidneberetninger blevet givet medierne i hænde, men er blevet udeladt i de skrevne historier. De nuværende beskyldninger rangerer fra tydeligt usande til frivolske og sårende. Antagelsen af uskyldig indtil det modsatte er bevist må ikke erstattes af ”skyldig ved anklage”.”

På trods af sin afvisning af anklagerne er Simmons dog fratrådt sine administrative stillinger for ikke at tiltrække for meget opmærksomhed i embeds medfør. Dette stiller Jarosiks anklager, Perry C. Wander, sig blot ikke tilfreds med, eftersom han udtaler til Billboard: ”Det er ikke nok at undskylde og træde tilbage fra ens forretning, konvertere ens yoga-studie til nonprofit og så stadig modtage en lønseddel og være en halv miliard dollars værd og ikke gøre andet end at undskylde. Hykleriet må stoppe nu.”

Jarosiks og de seks andre sager bliver pt. efterforsket af NYPD.  

Def Jam har udgivet kunstnere som LL Cool J, Beastie Boys, Slayer, Public Enemy, Kanye West og mange flere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA