x

Dee Pee holder 25 års jubilæum og videopremiere

Dee Pee holder 25 års jubilæum og videopremiere

I 1983 tog stifteren af den legendariske danske rapgruppe Rockers By Choice, Dee Pee de første skridt til den danske hiphop-kultur med breakdance/electric-boogie.

Som den første officielle danske mester i hiphoppens dansegrene i 1984 var kursen lagt for manden. Med andre ord var Per Pedersen, bedre kendt som Dee Pee, en af de første til at indføre hiphop-kulturen til Danmark efter et år i USA fra 1982 – 1983.

Dee Pee har siden Rockers By Choice-dagene arbejdet og færdiggjort sit soloalbum, som forventes at blive udgivet engang i maj.

Første single fra Dee Pees album ”Perspektivet” hedder ”Håbet” og har den svenske rap-legende Petter samt danske Patrick B (Vinder af Året Rapper) ind over som features. ”Håbet” er produceret af Lil Jay.

Til ”Håbet” er der blevet lavet en musikvideo, filmet i hiphoppens fødeby New York. Det er ifølge Dee Pee første gang nogensinde, at en dansk hiphop-kunstner fuldfører dette, som mange har snakket om at gøre.

Videoen er instrueret af Ian Tomkins (L.O.C, Bikstok Røgsystem, Alex mfl.) Og blandt andre er raplegenderne Kurtis Blow og Grandmaster Caz at finde i videoen. Ud over at være den første med en musikvideo filmet i New York, er det også den største premiere på en dansk musikvideo nogensinde. Over 300 inviterede gæster har sagt ja til at komme og de tæller blandt andre: Kenneth Bager, Jan Elhøj, Lars Ranthe, Chief 1, Humleridderne og mange andre.

Dee Pee er i dag den ældste aktive rapper i Skandinavien, og har udgivet seks albums med de tre gange Grammy-nominerede Rockers By Choice. På sit kommende album ”Perspektivet” er hele fire generationer med indover.

Premieren på Dee Pees video finder sted i Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K onsdag den 6. februar 2008


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA