x

Grammy-præsident: Kvinderne skal komme ind i kampen

Grammy-præsident: Kvinderne skal komme ind i kampen

I nat blev de prestigefyldte Grammy-priser uddelt i New York, og i de ni store kategorier, der blev vist live i tv, var der kun én kvindelig vinder, nemlig Alessia Cara (billedet), som modtog prisen Best New Artist. Blandt de nominerede var mændene også i klart overtal.

LÆS OGSÅ: Grammy-showet: Og vinderne er...

Dette har skabt heftig debat på sociale medier, men nu forsvarer Grammy-præsidenten Neil Portnow sig over for Variety. Han mener, at kvinderne "skal komme ind i kampen".

Hans udtalelse lyder i sin helhed: "Det begynder med ... kvinderne, som har kreativitetet i deres hjerter og sjæle, som ønsker at blive musikere, teknikere, producere, som ønsker at blive en del af musikindustrien på lederplan ... de skal komme ind i kampen (step up, red.), fordi jeg tror, de ville være velkomne. Jeg har ikke noget personligt kendksab til de mure, man måtte støde på, men jeg tror, det er nødvendigt for os – os som en industri – at gøre velkomstmåtten meget tydelig, at skabe muligheder for alle mennesker, som ønsker at blive kreative og skubbe musikken videre og skabe den næste generation af kunstnere."

LÆS OGSÅ: Lorde måtte ikke optræde solo til Grammy – men mændene måtte gerne

Portnows kommentar har ikke overraskende skabt stor debat på sociale medier. På Varietys Facebook-side skriver en bruger blandt andet: "Problemet er ikke en mangel på kvindelige musikere. Problemet er mangel på anerkendelse af kvindelige musikere. Vil du have nomineret flere kvindelige musikere? Så nominér nogle!"

En anden skriver: "Der er ikke mange talentfulde kvinder i mainstream. Som er den type musik, Grammy nominerer og løfter op som højdepunktet af musik. Den musik, som sælger mest, får nu priser for at sælge mest. Så nærsynet. At støtte indie-kunstnere af alle køn er meget mere vigtigt. Men det ville kræve en meget sværere samtale. En, som udfordrer kapitalistiske ideologier og ikke er et rød-knap-hashtag som #GrammysSoMale."

For god ordens skyld skal det understreges, at vinderne kåres af medlemmerne af Recording Academy, der består af cirka 14.000 professionelle musikere, producere og teknikere.

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA